28. 9. 2015.

Niški džez festiva - najbolja manifestacija u promociji srpskog turizma za 2015
“Turistički cvet” za Nišvil


     Nišville jazz festival je kao najbolja manifestacija u promociji srpskog turizma, dobitnik ovogodišnjeg priznaja  “Turstički cvet”  koju tradicionalno dodeljuje Turistička organizacija Srbije.
 Na press konferenciji koja je tim povodom održana u prostorijama Nišvilla, direktor festivala Ivan Blagojević se zahvalio TOS-u i posebno direktorki Gordani Plamenac, kako na poverenju, tako i na podršci koju je festival prethodnih godina imao od strane Turističke organizacije Srbije, koja je promovisala Nišville na najznačajnijim evropskim sajmovima turizma.
-  Takodje, dodao je Blagojević, zahvalnost dugujemo i  Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekominikacije i ministru Rasimu Ljajiću koji je u subotu prisustvovao uručenju nagrada “Turisitički cvet”, a čije je Ministarstvo dodelilo Nišviu tri puta veća sredstva od Ministarstva kulture. 
    Ivan Blagojević je izrazio nadu da će ovo priznanje skrenuti pažnju na značaj Nišvilla, i u turističkom ali i umetničkom smislu , kao i da će to rezultirati većom podrškom državnih institucija i sponzora.
     Predrag Ćirić, producent Nišvilla, rekao je da su snovi ostvareni, ali da se ne može živeti u njima, i da se nada da će nakon ovakvog priznanja Nišvil uspeti da pretvori trenutne finansijske u gubitke u dobitak - kako za grad Niš tako i za celu Srbiju.

Нема коментара:

Постави коментар