17. 7. 2012.

U Mađarskoj umro Milorad Majkić koji je biciklom krenuo na Olimpijadu u London

(komentari čitalaca)

BojanKG
Nisam znao da postoje ovakvi podvižnici, koji na ovaj način motivišu naše sportiste na velikim takmičenjima. Neverovatno hrabar i nesebičan gest ovih ljudi, koji su možda ovako (svesno ili nesvesno) moralno uticali i doprineli mnogim vrhunskim rezultatima naših sportista. Voleo bih da poznajem nekog od njih, tek da im se uz stisak ruke zahvalim i kažem kako su nam podjednako bitni kao i sportisti naše reprezentacije.
Saučešće porodici Majkić...

RIP
Za biciklistu sigurno nema boljeg nacina da "zavrsi karijeru" nego ovako, da ode vrteci pedale. Zdrav zivot do poslednjeg minuta, radeci ono sto najvise voli.

vuleks
Ne bih bas rekao da je zdrav život. Možda je bio prije 10-15 god, ali očigledno da je ovo za čovjeka od 65 god. bio prevelik napor koje njegovo tjelo nije izdržalo. Na kraju je zbog toga "zdravog života" umro.
Jednostavno, ljudi nakada nece da priznaju da su ostarili i da sebi postave realne granice i ciljeve.

RIP
Nemojte tako plitko raditi na zameni teza. Da li je covek sebi zadao nerealan cilj, to je druga stvar. Nekog njegovog vrsnjaka ce stici D dan dok bude sedeo u fotelji, ili pesacio do prodavnice. Nebitno. Moja izjava i dalje stoji, covek je otisao radeci ono cemu je posvetio svoje srce.
Za respekt!

blackadder
I mene ovo pitanje muči. Amaterski biciklizam je izuzetno zdrav i prosto mi je neverovatno da čoveku koji je vozio do Pekinga može da se desi ovakva nesreća. Ali, možda je on izuzetak koji potvrđuje pravilo jer sam prošle godine vozeći sa jednom grupom upoznao deku od 80 i kusur godina koji je bio biciklista još pre II S.R.
Vozio je sa svima ostalima ne zaostajući, kao da mu je 20 godina.

bananaman
Majkic je bio profesor fiyickog u srednjoj poljoprivrednoj skoli,moj razredni staresina.Ziveo lep zyivot,voleo zdrave stvari,sport,rakiju i dobre drugare.
Neka ti je laka crna zemlja razredni !

spale
i meni je predavao, i svako jutro u 5h trcao mini atletskom stazom pokraj doma ucenika, gde sam inace ziveo.
Pocivaj u miru profesore!

Jelena
Poslednji pozdrav i postovanje ovom velikom coveku u svakom smislu.Entuzijasta je umro,entuzijazam zivi i dalje u njegovo ime kolege ce stici na cilj i njemu to posvetiti.
Preminuli ne umiru sve dok se spominju u pricama zivih.

Milena
Tuga...
jeste bio strog profesor i po malo nepravedan ali je voleo sve nas koji smo voleli sport i nismo izbegavali bavljenje fizicke kulture.Znao je da ceni svakog ucenika.Umeo je da nam da motivaciju za bavljenje sportom i da nam pokaze da se uz sport lakse i zdravije zivi!
Neka mu je laka zemlja i neka pociva u miru. Andjeli s tobom profesore:-(


Milan
I još su na tu ekspediciju poveli i jednog dečaka osnovca! Prilično neozbiljan i neodgovoran potez, zna se kakve sve loše posledice izaziva dugotrajna vožnja bicikla uključujući sterilitet...

Zarulja
Kako su tuzne ovakve vesti. Svaki put mi suza krene kada nas napusti neki heroj poput profe. Ali, posto se i sam bavim sportom, ovo mi daje neverovatnu snagu i podsticaj da budem jos bolji, da radim jos vise i napornije. Neko je gore rekao da je bio veliki motivator, a evo i sad kad je otisao, ostavio je ogromnu dozu motiva. Hvala.
Vecna ti slava!

Bivsa-ucenica
Profesor Majkić je bio davno moj profesor fizičkog u školi u Futogu,potresla me vest a fascinirao njegov život o kojem nisam imala pojma.Saučešće porodici a ti dragi Profesore počivaj u miru.

Zoran
Na prvom casu fizickog vaspitanja prilikom predstavljanja novim djacima te 2000-te godine.U svlacionici kada je izgovorio svoje ime Milorad,ponovio je da sve sto radi,milo radi.Sto mu i samo ime govori.Umro je radeci ono sto je najvise voleo i cime se najvise ponosio. Pocivaj u miru profesore! Iskreno saucesce porodici.

cane
Poslednjih mesec dana stalno slusamo savete lekara, kako u periodu od 11 do 16 casova treba izbegavati izlaganje suncu i teze fizicke napore. Voziti biciklo u dva posle podne na +40 stepeni, moze biti fatalno za svakoga, bez obzira na starosnu dob!!


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар