18. 7. 2012.

Francuz pretučen u Nišu: "Niste pomogli Brisu Tatonu, nećete ni meni"

(komentari čitalaca)

ns
Srbija medju sljivama,kakvi smo mi primitivci treba nas izolovati ali pod hitno ne "90 mi smo u XV veku.


Pevac
Ma, bas si mnogo pametan. Zbog desetine huligana ispade da smo mi gradjani Srbije svi primitivci. i povrz svega plujes drzavu ciji si drzavljanin. Tvoj komentar vise nego dovoljno govori o samom tebi. Naravno da nije lepo to sto se dogodilo tom francuzu u Srbiji...
Ali ne moze se zbog pojedinaca poistovecavati svi gradjani Srbije.

BP
Ја бих, рецимо, волео да сазнам шта се конкретно догодило? Мало ми је ово глупаво да коментаришем а не знам о чему се ради. Био сам сведок различитих ситуација, и виђао често осионост (рецимо Енглеза и Американаца), али и наш, домаћи хулиганизам. Оно што је могуће да се у Србији догоди Американцу или Немцу, најмање је вероватно да се догоди Французу или Русу - најмање вероватно а ипак могуће. Дакле, дајте да видимо - шта је било па да онда заузимамо став, оцењујемо ко је примитиван, ко насилан, а ко исправан и у праву.

Zivim-u-Francuskoj
Problem je sto nas zbog ovakvih dogadjaja u svetu gledaju kao divljake. "Desetine huligana" nam ukaljase obraz kao da ih je milion.
Niko normalan se ne stidi svoje zemlje i naravno osudjuje huligane, ali je zalosna istina da nas u svetu sad poistovecuju sa huliganima.

Danica-Vesic
U pravu si.Ali neki nasi ljudi misle da smo mi najpametniji i ne brine ih sto nas poistovecuju sa huliganima.Zalosno.Treba ziveti u inostranstvu te videti kako se reklamiraju bivse YU republike za turisticka putovanja-nas tj.Srbije nema nigde.,bas zbog tih huligana koji rade sta hoce.n adam se da ce se ovo objavit

DjoplinKarenjinaDjenis
Moj muz je Francuz, ziveli smo u Srbiji oko cetiri godine i nikad nije imao problema. I on je odusevljen Srbima. Jedina losa iskustva su sa jednom navijackom grupom i nekim skinsima koji su ga provocirali, ali je sve proslo u najboljem redu. Ipak, kao sto rekoste, ima ksenofoba u Srbiji koji ne biraju sredstva da pokazu svoju "ljubav". Secam se takodje, kako su mi neki klinci pricali da su u Francuskoj, na skijanju, pretukli jednog Francuza. Kazu iznervirao ih, jer su hteli da pomognu njegovom drugu kom je jako pozlilo od alkohola, a on ih terao. Oni se osetili ponizeno i isprebijali coveka, a covek je verovatno samo bio u panici da mu prijatelj moze umreti. Sada imaju opste lose misljenje o Francuzima.
Eto, decije logike.

boki-nis
Nismo mi primitivci samo branimo svoje! Imam druga koji je rodjen i odrastao u Francuskoj,kada je prvi put izasao u grad on je prilazio svakoj devojci koja mu se svidja bez obzira s kim je u drustvu. Jedva smo ga izvukli bez batina a kad smo ga upitali zasto to radi on nam odgovorio da je to kod njih normalno kada odes u diskoteku ili nocni klub.

SB
Ako poistovecujes Srbe sa grupom huligana i nazivas nas privitivcima sto su se potukli sa Francuskim drzavljaninom, kako onda treba da gledam na Francuze koji stali prvi u redu da bombarduju tebe i tvoj narod i pobili pitaj Boga koliko ljudi? Budi realan malo, nemoj da posistovecujes gluposti, dovoljno je sto su nas ponizili sa Tatonom...
Nisam za nasilje, ali ovo sto je rade je klasicna propaganda.

(izvor --- BLIC)

1 коментар: