18. 7. 2012.

Državna kompanija "Telekom" prva na redu za prodaju i privatizaciju

(komentari čitalaca)

logistika
Meni samo zao ovoliko nepotrebnog broja zaposlenih koji su se lepo ususkali jel kada se desi privatizacija svi kumovi,rodjaci i partijski drugovi ce malo sa nama na trziste rada.
ali drustveno odgovorna vlada ce im sigurno udeliti neku skromnu otpremninu da imaju za pocetak.

rebro
Pogresno je prodavati Telekom.
Da je to dobro valjda bi i Norveska prodala svoj Telenor ili Francuska svoj Telekom. Bitno je da nama govore kako je to "dobro za Srbiju". Na primeru hrvatskog Telekoma, mozemo da vidimo sta bi se desilo i sa nasim. Stranac bi odmah otpustio 50% zaposlenih i povecao cene usluga a sve to JER MU SE MOZE! Zasto prodavati kompaniju koja donosi profit? Zasto jednostavno ne postaviti vrhunske menadzere i resen problem? Ako uopste ima problema. Prodaja EPS-a, Telekoma i slicnih firmi je kratkorocna dobit za ne vise od 6 meseci i kad se pare potrose, sta cemo onda da prodamo? Jos jedna cinjenica je veoma vazna. Kupac Telekoma dobija i SVE VODOVE i celu infrastrukturu!!! To u prevodu znaci, da stranac moze da prisluskuje koga hoce i kad hoce jer sve ide preko telekomovih vodova. Telekom je sad monopolista u Srbiji ali je istovremeno i vlasnik Telekoma Republike Srpske a i crnogorskog "m:neta". To znaci da em ima dobit, em ulaze noivac i pravi profit. Pa zasto bi smo ista tu menjali?
Mozda je odogovor jer je neko nameracio masnu proviziju ali da je prodaja dobra za gradjanje Srbije - NIJE!

zlotvoric
Грешка би била продаја Телекома. Боље би било да га ставе под озбиљнију контролу јер се тамо деле годишњи бонуси од по пар хиљда еура. А профит је повећан неоправданим подизањем претплате на фиксни тел.
Економија на делу, реално.

dissident
A na sve to je SNS bio najveci protivnik prodaje Telekoma i toliko su pljuvali po demokratama koji su hteli da ga prodaju.
Sta se to desilo posle izbora da Tonik toliko preokrene svoja razmisljanja i ideje?

ludo-doba
A sta ce se desiti sve prodaju,sta ce neka naredna vlada da proda-SRAMOTA!!!Pa dokle vise,jedni "LOšI " su gradili decenijana a ovi DOBRI !?
sve prodase za cas!!!

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар