28.06.2012.

Prvi sastanak NIN-ovog žirija

::: BEOGRAD :::
U redakciji nedeljnika "NIN" održan je prvi sastanak žirija za NIN-ovu nagradu za roman 2012. godine, na kome su članovi, koji će i ove godine zasedati u istom sastavu, razmotrili Pravilnik o svom radu.
U saopštenju se navodi da su se članovi žirija složili da se Pravilnik, koji su usvojili prošle godine pokazao uspešnim i da zato ostaje nepromenjen. Vasa Pavković je reizabran za predsednika žirija.

Do danas je pristiglo trinaest novih romana, koji ispunjavaju kriterijume da se takmiče za prestižno priznanje, čime žiri smatra da će ovo biti dobra godina, barem po broju objavljenih romana, kaže se u saopštenju.

Redakcija NIN-a je uputila poziv svim izdavačima i autorima romana na srpskom jeziku koji su objavljeni ove godine, da što skorije dostave po pet primeraka na adresu: Žorža Klemansoa 19, sa naznakom "Za NIN-ovu nagradu".

Poslednji rok za dostavu romana je 31. decembar. Poslednji dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine je Slobodan Tišma, za “Bernardijevu sobu” koja je objavljena u izdanju Kulturnog centra Novi Sad.


(Izvor: Tanjug)

Нема коментара:

Постави коментар