5. 6. 2012.

Upravni odbor Ateljea o zahtevima za smenu Mladenovića

(Komentara čitalaca)

Smesno

Recite lepo da zelite da ukinete predstavu, jer vam bode i oci i usi, ali ne mozete da ukinete stvarnost.


Miroslav
Ovo je sigurno najgori Direktor, ne samo u istoriji Ateljea, nego u istoriji beogradskih pozorista uopste.
Potpuno nedorastao za funkciju koju je obavljao.

Lana
Ja sam se jedva uzdrzala od smeha kada sam prvi put posle Kokanovog postavljanja usla u Atelje i videla one pionirske marame, kape sa petokrakom, majice sa likom Tita itd. Covek je u ozbiljnom jugonostalgicnom problemu i to izbija i iz repertoara i njegovih ostalih poteza. Ali, ipak malo veci problem imam sa cinjenicom da Atelje ima upravni odbor koji se verovatno sastaje svake prestupne i jos verovatnije prima neke pare i da sve to finansira grad?! A jos je cudnije sto u tom UO sedi jedan filmski reditelj.
Previse je politicki uglavljenih parazita na grbaci budzeta.
Mislicu o tome svaki put kada iz nekog pozorista zakukaju kako nemaju dovoljno para.

hristic
Jedan od najboljih uravnika . Vratio publiku u Atelje. Ne pristaje na diktate l umetnicarenja i ispraznosti netakentovanih reditelja i pisaca. Nece da igra po pravilima kritiicara samozvanaca. Covek pobune. Publika dokazuje pozoriste. Atelje je ima.


bobi
Znao je da ga njegovi glumci smenjuju, i zato je izazvao buru na Pozorju, da skrene paznju na sebe. Jadno i jeftino.
Glumci su i pre godinu dana pokusali da ga smene, ali nisu uspeli.

Pssst
Posumljala sam u svoju zdravu procenu ali me je ova odluka Upravnog odbora dovela i do čestitanja samoj sebi. Nadam se da će i grad shvatiti "Kuda idu divlje svinje" i da će preispitati svoju odluku i preduzeti dalje korake.

666
Upucen sam na desavanja u Ateljeu, radim tamo, Kokan Mladenovic je dobar upravnik. Onaj koga treba smeniti je Upravni odbor koji glasa i aminuje sve njegove odluke, dobre i lose, a onda razmatra da li ga treba smeniti na osnovu licnih animoziteta i nemanja zelje za komunokacijom sa upravnikom.

Zoran
Poznato je da se svuda u svetu radi prema zahtevima i očekivanjima poslodavaca, odnosno stejkholdera. Tako je i u pozorištima, samo što su i osnivači i gledaoci podjednako zainteresovane strane. Tako će vremenom biti i kod nas, ali se za sada polazi od predpostavke da su gledaoci nebitni. A činjenica je da gledalaca u Ateljeu ima, ne baš na svim predstavama. Njih treba skinuti sa repertoara.
Mislim da osnivač Ateljea, kao i svi pozorišni ljudi, prepoznaje grupu koja je protiv Kokana, šta im smeta, njihove ambicije i lične interese, i da će svoje odluke bazirati na tim činjenicama.

gare
Sve lepo smišljeno-i sad će, ako ga smene, reći kako su to uradili zbog njegovog bunta povodom Sterijinog pozorja, a on uništio Atelje 212!
SMENA
hitno i odmah skinuti sa prepertoara pozorišta sve katastrofalne predstave koje igraju (početi od gluposti Zbogom SFRJ pa nadalje) i vratiti stari sjaj ovom nekada najboljem pozorištu u zemlji!

Teatrolog
Veoma je vazno tacno izvestavati citaoce, dakle ne reci "deo ansambla" nego veci deo ansmbla (26 od 32 glumaca) su za smenu nepodobnog, autoritarnog, rezisera Kokana Mladenovica, koji korisit ovo pozoriste za licni marketing, obavlja funkciju i upravnika i umetnickog direktora. Smena je validna ako se pogleda repertoar ovog pozorista u prethodne tri godine - koji srozava ugled ovog pozorista, kao i mnoga ogresenja o njegov ansambl.
Takodje ne treba zanemariti ni njegovu ociglednu politicku obojenost koja takodje lose utice na repertoar ovog pozorista.

ziveo-glumac
Da li bi javnost u Srbiji saznala za muke glumaca Ateljea 212, da se nije desilo to sa Sterijinim pozorjem? Sumnjam. Stičem utisak da Balet SNP-a, nije usamljen slučaj, kada su se bal. igrači pobunuli zbog samovolje jedne žene. Takodje je isti slučaj i sa upravnikom SNP-a, koji je isto kao i Kokan i upravnik i direktor Drame. Kako to može sve jedan čovek u isto vreme da radi. Neče se oni tek tako odreči tih funkcija. Biće tu svašta.
Ko zna zašto je to dobro

lara
Nadam se da ce ovog puta glumcima uspeti. Zamisli taj karakter kad su svi skoro protiv tebe, a ti to ignorises.
A o njegovom bolovanju od komunizma i sfrj necu siriti...

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар