20. 6. 2012.

Kulturni program Instituta Servantes od 21. do 23. juna

::: BEOGRAD ::

Četvrtak, 21. jun, u 19:00h
Marin: Fotogafije 1908 - 1940.
Galerija Instituta Servantes

Tokom svoje karijere, Marin se naizmenično bavio fotoreportažom i industrijskom fotografijom, primenjujući svoju veštinu na mnogobrojne teme.
Marin je umro 1944. godine, ali je ostavio razvrstane radove koje su pratile brojne beleške. Nakon 1940. godine, Marin nije objavio nijednu fotografiju. Kako su preživele fotografije republikanaca, Alfonsa XIII i poznatih intelektualca levice nakon građanskog rata? Eduarda Pla, Marinova udovica, u strahu od režima, decenijama je krila 18000 negativa iza jednog kuhinjskog zida. Kasnije ih je njihova ćerka Lusija predala Fondaciji Pablo Iglesijas koja je zajedno sa Fondacijom Telefonica, pre nekoliko godina restaurirala i digitalizovala fondove koji čine Marinov arhiv.
Izložba prikazuje sakrvienu i zaboravljenu istoriju perioda koji je prethodio Građanskom ratu, čitavu jednu zaostavštinu neprocenjive dokumentarne vrednosti.


Petak, 22. jun, u 21:00h
Koncert: Zoobazar
Etnofest, Palić (Subotica)

Institut Servantes proslavlja Međunarodni dan muzike sa specijalnim programom u kom učestvuju različiti španski i hispanoamerički umetnici širom centara Instituta Servantes.

Zoobazar je World music kvartet koji dolazi iz Madrida. Bend koji su osnovala četiri mlada muzičara koja dolaze iz različitih prestižnih grupa sa međunarodnom karijerom, uspeo je da stvori jedinstven i vrlo ličan zvuk kroz jasne i pevljive melodije mešajući virtuozitet sa čvrstim ritmovima i harmoničnim progresijama.

Institut Servantes ponovo podržava Festival Etnofest čiji je glavni cilj da promoviše nove muzičke forme i druge umetničke izraze zasnovane na srpskoj, evropskoj i svetskoj baštini. Mltikulturni i multidisciplinarni događaj na obali jezera Palić koji se sastoji iz muzičkih programa, umetničkih, pozorišnih i filmskih radionica.


Subota, 23. jun, od 10:00h
Dan E. Zabava svih nas koji govorimo španski
Dan culture
Institut Servantes u Beogradu

Dana 23. juna u svim centrima Instituta Servantes u svetu proslavlja se Dan španskog jezika (Dan E), dan otvorenih vrata koji teži da poveća vidljivost španskog jezika u svetu i stvori tačku susreta za sve koji govore španski jezik. Ova proslava služi da obeleži značaj španskog kao jezika međunarodne komunikacije.
Tim povodom organizovan je kompletan program aktivnosti koje u epicentru imaju reč, polazeći od načina na koji se shvata španski, jezik druženja, veseo, topao i raznolik. Pridruži se!

Нема коментара:

Постави коментар