10. 6. 2012.

Đilas nije za smenu Kokana Mladenovića

(komentari čitalaca)

Durlakic

Do kada ce ljudi na polozajima da odlucuju proizvoljno? Kada ce se postaviti jasni kriteriji u vidu rezultata? Finansiskih, gde je to moguce ili nekih drugih poput broja posetioca, smanjeja troskova, zadovoljstva zaposlenih i sl.

Arsenije
Ova vest je dokaz da nesto smrdi u Ateljeu 212, a ne na Sterijinom pozorju kako je hteo da predstavi gospodin Mladenovic.Ako postoje ozbiljni problemi u ovoj ustanovi kulture, a upravnik nije u stanju da ih resi,ne pomaze mu ni podrska gradonacelnika,jer ce u ambis povuci i njega.

Predrag
Zato nam i jeste stanje u kulturi ovakvo kakvo je kad se u nju mesaju likovi poput Djilasa.

gagi
bravo Djilasu...neka pocnu da zaradjuju svoje plate,neki od njih.
tako treba.

Dragan-Katic
Ozbiljni problemi da je direktor nadmen?! Uvredio nas pa daj da ga skidamo!
Dajte glumci, znam da gajite decu u sebi, ali malo ozbiljnosti i profesionalnosti nije na odmet! Zadjite malo po firmama, preduzecima, bolnicama, skolama i kompanijama, anketirajte ljude i videcete da uvek postoji vecinski deo koji ne voli sefa ili direktora, koji veruje da mu je on glavni krivac neuspeha, loseg raspolozenja, nerviranja... Ali, da li ih to sprecava da rade? I da li uopste imaju mogucnost da iskazu svoj stav, da ih neko cuje?
Ne zloupotrebljavajte svoj polozaj, to sto ste javne licnosti (mada za vecinu od vas ja nisam ni cuo, ali to je moj problem) i sto mediji jedva cekaju da objave nesto od vas, nego pokusajte da resite svoje nesuglasice ozbiljno i odgovorno, vidite da smo u krizi...

Teatrolog
Gradonacelnik Djilas nije toliko povrsan da se opredeljuje za bilo koju stranu dok ne cuje obe.

kulturolog
Gospodinu Djilasu ne smeta sto je upravnik renomiranog pozorista odobrio pa cak i podstakao pljuvanje i cepanje nacionalnih simbola i otvoreno prozivanje glumaca u predstavi Zoran Djindjic!? Takodje mu ni ne smeta izjave upravnika da treba ukinuti Sterijino pozorje i da Atelje vise nikada nece ucestvovati na ovom festivalu!? Sve ovo ukazuje na cinjenicu da je gospodin Mladenovic umislio ili mu je to neko obecao da ce dozivotno biti upravnik ili da je pozoriste njegovo privatno vlasnistvo. Upravo ovim delima gospodin Mladenovic je ugrozio integritet pozorista!!! Zar to nije dovoljno, pa cak i previse!!!

JustinaSpasovic
Срамота! Па зар Атељеу 212 овом скаредном предством није нанета штета! Морална! Има ли шта битније за установу културе? Или има нешто битније, градоначелниче?
Зар опет уводимо систем "недодирљивих"??!!??

Milan
Naravno da nije za smenu nekoga koga je licno postavio i koji je toliko bahat upravo zato sto ima dobra ledja. Neverovatna je kolicina licemerja Kokana Mladenovica - na repertoar je postavio levicarske predstave koje se bave kritikom kapitalizma i trzisne ekonomije a prodaje karte za te iste predstave po 2.000 dinara. Mozda time zeli da osvesti tajkune? Obicni smrtnici nemaju para za njegovu umetnost.
Posebna prica su predizborne matine predstave za penzionere po pokroviteljstvom

Jeremija
Super! Znaci, u Kokanijanumu sledece sezone gledamo Zbogom SFRJ II deo, Zbogom SFRJ III deo, a i za IV ce da se nadje prostora, cim upravnik predahne od svojih drugih tezgi i marketinskih strategija

Ivan
čuli smo razloge:
Direktor je
1) nadmen
2) losi medjuljudski odnosi.
Medjutim, po pravilu, ovo su najverovatnije samo politicki korektni izgovori. Postoji pravi razlog koji se ne pominje u medijima. To bi trebalo istraziti sta je pa da citaoci mogu da imaju svoj sud.

spala-knjiga-na-par-slova
Читам списак глумаца Атељеа 212, без обзира на којој су страни, и питам се да ли је икада ово позориште имало мање врхунских глумаца. Не знам ништа о Кокану Младеновићу, али уз сјајне некадашње глумце овог позоришта ишли су и сјајни управници. У сваком случају, оптужбе које је упутила већина глумаца заиста су озбиљне.
Ако је истина и половина, сасвим разумем њихов захтев.

laza
Pominje "celne ljude institucija koji su podlozni korupciji". Zasto ne pominje celne ljude institucija koji su postali milioneri zahvaljujuci svojoj poziciji i monopolu svojih firmi? On poznaje bar jednu takvu osobu.

nedelja
posle kosarke djilas postaje ekspert i za pozoriste. da vlast kvari ljude mozemo videti i iz ove vesti. gde je tu logika, vecina glumaca ne zeli da saradjuje sa upravnikom ali gradonacelnik misli da on treba da ostane na mestu upravnika. pa gradonacelnice ko ce da vam glumi u tom pozoristu? osim ako ne nameravate da dovedete neke nove i bolje glumce jer vama netrebaju ovakvi glumci koji neslusaju vlast vama trebaju poslusnici kao sto je imao milosevic samo setite se kako je milosevic okoncao to i vas ceka ako tako nastavite.

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар