25. 4. 2010.

Konkurs za objavljivanje knjige

BEOGRAD - Konkurs za objavljivanje knjiga u ediciji "Istok - Zapad", za rukopise pisane na srpskom jeziku u oblasti poezije, proze (roman, pripovetke), eseja, drame i književne istorije, otvoren je do 15. maja, u organizaciji Grada Zaječara i Matične biblioteke "Svetozar Marković".
Iz Matične biblioteke "Svetozar Marković" saopšteno je da će rezultati konkursa biti objavljeni 20. jula, kao i da će dve najbolje knjige, po oceni žirija, biti nagrađene novčanim iznosom od po 2.000 evra.
Edicija "Istok - Zapad" biće objavljena do 15. oktobra 2010. godine, a promocija te edicije je planirana na dan godišnjice biblioteke u Zaječaru, 27. oktobra.
U saopštenju se navodi da zainteresovani svoje rukopise mogu poslati na adresu Matične biblioteke "Svetozar Marković" (Kumanovska 2, 19000 Zaječar), kao i da poslati rukopisi neće biti vraćeni.
Žiri koji odlučuje o nagradama čine: Vladislava Gordić-Petković (predsednik), Gojko Božović i Đorđe Despić.
Neki od dosadašnjih dobitnika nagrade "Istok - Zapad" su i Vladimir Kopicl, Vladislava Gordić-Petković, Duško Novaković, Radmila Lazić, Zoran Pešić Sigma, Radoslav Petković i Milan Đorđević.
(izvor -- GLAS JAVNOSTI)

Нема коментара:

Постави коментар