28. 11. 2017.

KONCERT PROTIV ZIME - Goodiepal & Pals

Subota, 2. decembar 2017, Goodiepal & Pals, MKM, ulica Kraljevića Marka broj 4, Beograd, u 19h.
KONCERT PROTIV ZIME je jedinstvena prilika za sve zainteresovane da učestvuju u sesiji radikalne muzike. U situaciji kada je Evropa zatvorila svoje granice, Goodiepal & Pals su postali grupa koja pruža podršku izbeglicama. Povodom ovog njihovog koncerta sakupljamo zimsku garderobu. Donesite džempere, dukserice, jakne, pantalone – odeću koju više ne nosite, a koja je u dobrom je stanju i koja može poslužiti ljudima u pokretu tokom predstojećih hladnih zimskih dana.
Goodiepal (Parl Kristian Bjørn Vester) je muzičar, performer, predavač i aktivista iz Danske, koji trenutno živi i radi sa grupom umetnika u Beogradu. Goodiepal je pionir „radikalne kompjuterske muzike“ i izumeo je notaciju muzike za umrežene računare. Ideje na kojima se zasnivaju kompozicije radikalne kompjuterske muzike pripadaju najkontroverznijim teorijama savremene evropske teorijske kompozicije (više o tome na: https://en.wikipedia.org/wiki/Radical_Computer_Music). Futurističke, ali istovremeno i humanističke ideje radikalne kompjuterske muzike i medijske manipulacije insistiraju na „edukaciji veštačke inteligencije“, ali se zapravo često doživljavaju kao provokacija od strane akademskih muzičkih institucija. Goodiepalov rad se nalazi u zbirci Nacionalne galerije Danske, gde kroz svojevrsni „hack“ funkcioniše kao trojanski konj, jer je koncept njegovog rada da stalno poziva druge umetnike da izlažu. Ove godine je u Finskoj izašao “The Goodiepal Equation”, prvi dugometražni dokumentarni film o ovom radikalnom umetniku i njegovom delu u režiji Sami Sänpäkkilä. Od 9. decembra Goodiepal & Pals kreću na turneju kroz celu Evropu.
Intervju sa umetnikom možete pročitati na ovom linku:http://arachne.cc/issues/03/goodiepal-interview.html
Goodiepals & Pals se predstavljaju u okviru Salona Nepotkupljivih, koji okuplja sve one radnice i radnike u kulturi, kao i sve one umetnike i umetnice koji odolevaju preovlađujućem trendu potkupljivosti. Lansiranje Salona je usledilo na otvaranju Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, na Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobra 2017. godine a nastavilo se sa nizom dešavanja, uključujući promociju ArtLeaks Gazette broj 4. kao i izložbom “Razmere potkupljivosti”. U okviru programa Salona su do sada učestvovali: Saša Perić, Maja Ćirić, Slađana Babić, Maja Beganović, Nenad Bogdanović, Živko Grozdanić Gera, Jelena Jaćimović, Vladan Jeremić, Biljana Kosmogina, Tony Maslić, Sofija Modošanov, Nikola Radivojević, Rena Redle, Aleksandra Vasović.
The Goodiepal Equation” - documentary trailer: https://youtu.be/PO-Pzqw19ig
GP&PLS - Pro Monarkistisk Extratone (video spot): https://youtu.be/NrGzFMRPyjc
GP&PLS - PANIK PANIK PANIK (video spot): https://youtu.be/HjJyt_e148c
GP&PLS Live Performance - Mandagsklubben: https://youtu.be/i-QX22KA_xM

FB event:


Нема коментара:

Постави коментар