5. 6. 2017.

PROGRAM - XVI Međunarodni Blues & Rock Festival “IN WIRES”



Petak,16/06/2017. godine
Gradski kulturni centar – Trg Svetog Save 11, Užice

20:00h
- Otvaranje festivala i Izložbe rok fotografija „Moć muzike“ Marine Pešić

Marina Pešić je rođena 13. novembra 1987. godine u Užicu. Od 2006. godine živi u Novom Sadu. Po zanimanju je Master inženjer građevinarstva. Fotografijom se bavi aktivno više od četiri godine. Najveću pažnju posvetila je koncertnoj fotografiji sa željom da prikaže kako muzika utiče na čovekove emocije.
U aprilu 2017. godine osvojila je specijalnu nagradu „Glas žene u muzici“ na međunarodnom foto konkursu – Glas koji se vidi, slika koja se čuje. Poslednje dve godine učestvovala je na izložbi “Jazz“ fotografija, koja se tradicionalno održava u Novom Sadu na Međunarodni dan džeza.



Promocija knjige poezije Riccardo Staraj – „Midnight man“

21:00h Koncert:

- Riccardo Staraj & Midnight Blues Band (Blues & Rock & Jazz band/Rijeka - Croatia)

MIDNIGHT BLUES BAND je iz Rijeke, tačnije Rijeka - Opatija, liburnijski bend. Izvode jazz - blues - rock program u kombinaciji sa poezijom, koja je izgovorena - otpevana na vrlo expresivan način. Kad bi hteli to uporediti s nekim živim primerom, najabliži su im Cave, Waits, Reed i Doorsi. On navedenih takođe izvode i pesme, nekoliko standarda (John Lee Hooker, Muddy Waters, Blues Brothers i Stones - zadnji blues album). Band broji 5 originalnih članova, ali često se priključe i gosti kao što su Bruno Mičetić na gitari, te vrlo često Joe Kaplowitz na klavijaturama. Lela Kaplowitz čest je gost na našim koncertima, kao i Tomislav Goluban. Izdali su 3 cd-a od kojih je najpoznatiji MIDNIGHT MAN u izdanju Menarta za koji su napravili i video spot. U radu im je još jedan video spot. Pesme s albuma kao i spot, te i nekoliko klipova možete videti u nastavku teksta. Nastupali su pomalo svuda, a zbog višejezičnosti njihovog projekta (Hrvatski, Talijanski, Engleski) nastupaju u Italiji, Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, itd... Riccardo Staraj, kao autor tekstova je član DHK, objavio je 12 knjiga od kojih su 8 zbirke poezije, ostalo monografije i knjige kratkih priča. Živeo je jedan deo svoje mladosti u Americi stoga je lako zaključiti da mu je blues, odnosno bitnička književnost prirasla srcu. Obišao je taj kontinent nekoliko puta, prikupio iskustva, beležio, fotkao, snimao.. sve to koriste kroz nastup...to je multimedijalna priča, simbioza koncerta, pozorišta, video arta, performancea-... to je kompletan projekt, međutim u klubovima rade i čisti koncert na ova tri jezika.

- Bluz mašina (Blues & Rock band/Beograd – Serbia)

„Bluz Mašina“ je perspektivni bluz-rok trio iz Beograda, nastao 2012.godine, i od tada se dokazuju na bluz rok sceni širom Beograda i Srbije. 1. Novembra 2016. godine zvanicno izdaju svoj debitantski album na srpskom jeziku pod nazivom "Tragovi", u izdanju Metropolis Music-a.Bend je imao brojne nastupe kako elektricne tako i akusticne po svim znamenitijim klubovima u Beogradu, a nastupali su i na mnogim moto skupovima i drugim festivalima po Srbiji. Grupa u klupskoj sezoni 2016/2017 promovise tri nova spota i album, u Beogradu i drugim gradovima, dok je za 2017 planiran u ulazak u studio i snimanje drugog autorskog albuma, kao i jednog akusticnog projekta.Muzicki uticaji: Allman Brothers Band, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert King, BB King, Cream, Lynard Skynard, Chuck Berry, Miles Davis, Bob Dylan, Rory Gallagher, Texas Flood, Joe Bonamassa, Led Zeppelin, Jethro Tull, i mnogi mnogi drugi..„Bluz mašina“, će na XVI „In Wires“ bluz i rok festivalu nastupiti u postavi: Ivan Milenković - gitara, glas, frontmen
Miron Sopić - bubanj
Mijo Đurđević - bas gitara, prateći glas


- Ispitni rock (Rock band/Užice – Serbia)

ISPITNI ROCK - Spoj talenta, energije i ljubavi prema muzici. Trenutno najsvežiji rock bend u Užicu! Mladi i talentovani ljudi, čije vreme tek dolazi.
Bend čine : Tihomir Knežević (gitara, prateći vokal), Sreten Vitezović (solo gitara, prateći vokal), Nikola Beliša (bubnjevi), Milan Mladenović (bas gitara), Saša Dukić (vokal).

- N O Cod (Blues & Rock band/Užice – Serbia)

Vokal- Pedja Popović
Bas gitara- Darko Isailović Bubnjevi- Aleksandar Vasiljević Gitara- Slavko Marković



Subota,17/06/2017. godine
Gradski kulturni centar – Trg Svetog Save 11, Užice

17:00h Radionica gitare, predavač Mikica Milosavljević (gitarista grupe Smak)


18:00h Promocija knjige „Nepoznati i grad“ Zoran Ilić


21:00h Koncert:
- The Backdoor Band (Rock band/Ohrid – Macedonia)

The Backdoor Band je hard rock bend iz Ohrida (Makedonija), nastao 2010.godine u jednoj ohridskoj garazi kao ideja a zatim i kao ostvarenje decackih snova cetvroice entuzijasta i zaljubljenika u RnR zvuk. Nakon nekoliko pokusaja i promena clanova prava postava je pronadjena pa su Zarko Jakimoski - Zare (vokal/gitara), Lazar Farmakoski – Laze (solo gitara), Aleksandar Markovic – Ringo (bas gitara) i Nikola Koljusevski – Ozzy (bubnjevi) poceli sa pripremama repertoara i obradama svojih omiljenih bendova: The Doors, Led Zeppelin, ZZ Top, AC/DC, Metallica, Judas Priest… Ubrzo potom krenule su i prve svirke po lokalnim ohrdiskim klubovima a zatim i po svim makedonskim gradovima i mestima. Pridrzavajuci se autenticnog ‘’old school’’ RnR zvuka, vrlo brzo su postali prepoznatljivi kao odlicno usviran i energican cover band.

- Oktava (Blues & Rock band/Kragujevac – Serbia)


- Moonshine Alligators (Rock-a-billy band/Novi Sad – Serbia)


- Teorija zavere (Rock band/Požega - Serbia)

Bend je osnovan u leto 2014. a aktivnim radom se bavi od maja 2015. nakon nastupa na požrškom festivalu "Maglenijadi" gde je svirao ispred grupa Artan lili i Ničim izazvan. Pošto su članovi primili pozitivne kritike od publike i mnogih starijih muzičara odlučili su da nastave sa uvežbavanjem repertoara za klubske svirke, pa su tako nastupali u mnogim klubovima širom Srbije.
Uz školu gitare oca Milovana Vujovića, nastupali su po mnogim domovima kulture i pravili različite humanitarne akcije kako bi se pokazali pred što većim auditorijumom.


U samom startu shvatili su da je autorski rad jako važan o čemu govori njihovih 7 pesama među kojima je i šestominutni instrumental Oluja. Sve pesme prave sami bez pomoći odraslih, dakle čist autorski rad a kao najveće hitove njihova publika izdvaja pesme Milosrdni anđeo i Fataliti rijaliti.
Pozitivne kritike na autorski rad dobili su i od poznatih muzičara kao što su Mikica Milosavljević, gitarista smaka, Zoran Kiki Lesendrić, Dragan Arsić, kao i od žirija koji ih je slušao na kvalifikacijama za prošlogodišnju Gitarijadu.
Takođe je i dosta portala i medija pisalo o “Zaveri” a očekuje ih snimanje kratkog filma o njihovom dosadašnjem radu, uz pomoć televizije Požega.
Trenutno rade na pripremi za snimanje u studiju, trude se da nastupaju kako bi ljudi prepoznali ljubav i želju da uspeju u ovone što rade.

Postavu čine:
Bogdan Jovićević - vokal i ritam gitara Nikola Jovićević - solo gitara
Ivan Bjelić - bas gitara
Aleksandra Milovanović - drugi vokal Marko Radovanović – bubnjevi


Napomena: Organizator zadržava pravo izmene programa

Нема коментара:

Постави коментар