26. 2. 2017.


Nakon rezultata postignutim časopisom Književne vartikale i ugleda koji stiče svakim svojim brojem, Društvo književnika Beograda nastavlja svoju misiju sa časopisom fokusirajući se pored već afirmisanih ali i onih stvaralaca koji stiču ugled i ime, na mlade stvaraoce koji tek stupaju na književnu scenu ali i na one koji do sada nisu imali prilike ili nisu imali smelosti ili jednostavno, nije im pružena prilika ili je nosu imali iz 1001. razloga da pokažu svoju vrednost.
Svojim članovima ali i svim ostalim svojim saradnicima, cenjenim književnim stvaraocima, ne samo Beograda i Srbije, već i sa prostora ex Jugoslavije, ma kojim pismom da se služe i ma na kom jeziku da pišu; bilo da su afirmisani ili ne, pa i potpuno anonimni; podjednako onim sa iskustvom i bogatom bibliografijom kao i početnicima željnim dokazivanja i afirmacije, zrelim ali i mladim kreativcima, Društvo književnika Beograda šalje poziv za saradnju.
Zato Društvo književnika Beograda objavljuje
Poziv
autorima, pesnicima i prozaistima, satiričarima i aforističarima da dostave svoje neobjavljene rukopise kraćih poetskih zbirki ili ciklusa, zbirke priča ili romane za objavljivanje u časopisu Književne vertikale.
Posebno se pozivaju mladi autori (do 21. godina) koji tek počinju svoj književni opus kao i svi ostali koji stvaraju a do sada nisu nikada i nigde objavljivali da se odazovu našem pozivu jer su njima posvećene posebne rubrike: biseri i otkrovenja.
Konkurs nema tematskih ograničenja.
Broj rukopisa sa kojim autori mogu učestvovati nisu ograničeni ali redakcija zadržava pravo da sačini izbor radova koji će biti objavljen, uključujući i stanovito skraćivanje zbirke ili izbora odlomka zbog ograničenosti prostora.
Rukopisi ne sme biti objavljivani u štampanom ili elektronskom obliku ili u svojoj pretežnostiu štampanom obliku.
Autori čiji su rukopisi pisani na slovenačkom, makednoskom, mađarskom, albanskom, rumunskom, romskom, nemačkom ili drugom jeziku koji se govori na ovim prostorima, dužni su da uz originalni rukopis pošalju i prevod na srpski, srpsko-hrvatski, odnosno hrvatsko-srpski jezik ili hrvatski jezik, a ukoliko neko baš inistira, objavićemo bez ikakvog zazora i dela napisanim bošnjačkim ili montenegrijanskim jezikom.
Konkurs je otvoren do 31. Marta 2017.  za 11. broj Književnih vertikala koji će se pojaviti u aprilu mesecu 2017. godine.
Rukopisi, potpisani punim imenom i prezimenom, mogu se slati na e-mail adresu:  prozadkb@gmail.com sa naslovom: za 11. broj Književnih vertikala.
Formati za slanje: .doc ili .docx.
Uz rukopis priložiti i kratku biografiju sa adresom, imejl adresom i brojem(mobilnog i/ili fiksnog) telefona.

Нема коментара:

Постави коментар