4. 2. 2017.

Slem performans JEFTINA PSIHODELIJA



Slem performans JEFTINA PSIHODELIJA
Autor performansa: Đorđe Vić
Poezin Deluxe edition
Klub Polet, Beograd, Cetinjska 15
Utorak, 7.2.2017. godine od 20h


Saznajte nešto o petlu koji kukuriče pod prozorom svako jutro besno i bez blama, a koji zapravo ne postoji; o tome ko je Preluda zaljubljen u ženu boje iguane i zašto je vraćanje gradskim busom posle posla jeftina psihodelija. Čućete kako Ništa može da oseća bol i koje su posledice preteranog zurenja u mesec.



Prvi solo slem perfromans Đorđa Đorđevića zamišljen je, osim predstavljanja poetike ovog autora i neke vrste osvrta na kreativni proces kroz koji prolazi poslednje dve godine, i kao jedan poetski eksperiment. Autor će pokušati da, kroz susret sa različitim formama zvuka, počev od klasičnog pa sve do tišine, postavi pitanja i kaže neke utiske o sebi i svetu koji ga okružuje, i tako, bar na kratko, iskorači iz ljušture svoje usamljenosti.

Specijalni gosti:

Slem pesnici i pesnikinje: Milan Mijatović, Dragana Bečejski, Dejan Kanazir, Radovan Božović, Katarina Kovačević i Mirko Jekić.

Muzička podrška:

Nataša Đorđević-Isić, klavir, bluzer Miloš - Sick Mick - Perić, Bogdan Živanović, kontrabas i saksofon, i Ana Rajčić, glas.

Đorđe Đorđević, poznatiji kao Djordje Vić, je pre svega ljudsko biće sa svim svojim strahovima i snovima. Slem poezijom se bavi od 2014. godine. Zanimaju ga teme: (ne)mogućnost iskrene komunikacije među ljudima, izolovanost pojedinca u svetu apsurda i bizarnost svakodnevice. Pita se da li proces čekanja, odnosno oksidacije, može biti kreativno iskorišćen i da li čekaonica kao takva može biti mesto susreta. Inspirisan idejama Artoa i Grotovskog traga za organičnijim izrazom u performansu, a posebnu zahvalnost duguje Plavom pozorištu iz Beograda na učenju, podršci i podsticaju kao i Dragani Nikolić za dizajn plakata

Нема коментара:

Постави коментар