15. 4. 2016.

Ženska moć (Women’s power)

Objavljujem konkurs za radove na temu: Ženska moć (Women’s power).

Ništa više ne bih implicirala, sugerisala ili predlagala. Na zainteresovanim autorima je da interpretiraju ovaj pojam i obrade ga u svojim analizama, esejima, recenzijama, prikazima i (SF/F/horor) pričama.

Sve je dozvoljeno (dok je u domenu fantastike i ženskog pitanja, odnosno – ženske moći): analize pojedinačnih filmova i serija ili celih žanrova; kritike i analize već postojećih tekstova i diskursa; kritike i analize konkursa i žirija; tekstovi o zaboravljenim, omraženim, omiljenim ili marginalizovanim spisateljicama; eseji o rodno-polnoj distribuciji likova u žanrovskoj književnosti ili u filmu; eseji o seksualnosti i erotskom diskursu u žanru; ilustracije; stripovi; sprdačine; ma šta god vam padne na pamet.

Apsolutno svaki pristup je dobrodošao i tu ne postoje ograničenja. Od anti-feminističkog i kritičkog, preko balansiranog i odmerenog, do radikalno ili agresivno feminističkog.

Naravno, zadržavam pravo da ocenim da li pristigli radovi dovoljno i jasno argumentuju pozicije i pristupe iz kojih su pisani. Hejterski tekstovi neće imati prođu, ali dobre i pametne zafrkancije hoće.

Neke od vas kontaktiraću lično i preklinjati da mi učinite čast i napišete nešto za broj, a ostalima poručujem da je fokus na srpskoj SF/F/horor (književnoj, filmskoj, umetničkoj, stripskoj i gejmerskoj) sceni, mada su, naravno, veoma dobrodošle i analize i komparacije sa svetskom scenom.

Rok je do 30. aprila 2016. godine.

Radove šaljite na adresu: matovic.dragana(at)gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар