11. 4. 2016.

Otvaranje izložba akvarela Dragana Novakovića


U ponedeljak, 11. aprila u 19 č će biti otvorena izložba akvarela beogradskog slikara Dragana Novakovića pod nazivom "Beograd, pogled kroz prozor".
Izložba se održava u Kući Đure Jakšića, Skadarska 24. i traje do 22. aprila. Na izložbi će biti prikazano 25 slika nastalih 2015. i 2016. godine. Nadamo se da ćete prisustvovati otvaranju ili posetiti izložbu tokom njenog trajanja i da ćete svoje čitaoce, slušaoce i gledaoce obavestiti o njoj.

BIOGRAFIJA

Dragan Novaković je rođen 1945.godine u Beogradu. Likovno obrazovanje je stekao na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu. Bio je član umetničke asocijacije ,,Artistes a la Bastille” u Parizu i član je ULUPUDS-a.
Kao konzervator i restaurator radio je u manastirima u Smederevu, Priboju na Limu, Arilju, Dečanima, Ljubostinji, Pećkoj patrijaršiji i Staroj Pavlici kod Raške.
Ima preko 30 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je više puta u Parizu i Valensu u Francuskoj, u Prešovu u Slovačkoj, u Kotoru u Crnoj Gori, u Rijeci u Hrvatskoj... U zemlji je imao izložbe u: Boru, Knjaževcu, Nišu, Kragujevcu i više puta u Beogradu.
Učesnik je više umetničkih kolonija.
Studijska putovanja: manastiri po Srbiji, Grčka, Krit, Italija, Sicilija, Venecija, Slovačka i Sovjetski Savez.
Živi i radi u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар