10. 8. 2015.

Mikro FAF GOES BEYOND FRAGMENTS
with Transeuropa Festival in Belgrade 2015



Mikro festival amaterskog filma (MikroFAF) okuplja autore uradi sam produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost. U prethodnih šest godina, projektujući kratke filmove gde god smo stigli da razvučemo platno, na ulicama, u kafanama, na trgovima i ćoškovima, kulturnim centrima ili stanovima, okupili smo više od 300 autora i prikazali preko 400 najrazličitijih nezavisnih video ostvarenja: igranih, trash, dokumentarnih, art, eksperimentalnih, animiranih filmova… Iako radove prikazane na MikroFAF-u karakteriše raznolikost tema, kvaliteta i formi, oni su često bili slični u svojoj angažovanosti i prepoznavanju društvenih problema koji nadilaze okvire naše zemlje ili regiona. Drago nam je da smo uspeli da u Beogradu prikažemo filmove autora koji dolaze i iz Rusije, Kine, Perua, Brazila, Evrope, Indije, Amerike, regiona, dajući festivalu transnacionalni karakter. Pored Beograda, selekcije festivala prikazane su u Berlinu, Lajpcigu, Varšavi, Krakovu, Šenženu, Novom Sadu, Lazarevcu, Prijepolju, Skoplju, Zagrebu…
Ove godine, u saradnji sa Transeuropa festivalom, pozivamo vas da prijavite svoje filmove na VI MikroFAF i učestvujete u trci za tri glavne nagrade:
Mikropolis nagrada za najbolji kratki uradi sam film, bez tematskog ograničenja. Nagrada je namenjena filmovima nastalim bez budžeta, bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i korišćenjem sopstvenih sredstava.
U pratećem programu naći će se filmovi koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, na kojima su angažovani profesionalni filmski radnici, a obezbeđena su sredstva iz raznih izvora osim autorovih.
Beyond fragments nagrada namenjena je najboljem angažovanom filmu koji se, u najširem smislu, bavi mnogobrojnima lternativnim stavovima, idejama, pokretima i praksama koje bi mogle da doprinesu stvaranju pravičnijeg društva. Od novih alata za alternativne ekonomije, pitanja mobilnosti i migracija, novih formi politika, do pitanja javnog dobra...
Nagrade dodeljuje žiri sastavljen od tri renomirana umetnika iz različitih oblasti kulture.

Propozicije konkursa za VI MikroFAF:
1. Rok za dostavljanje radova je 5. septembar 2015. godine.

2. Prihvatljivo trajanje kratkog filma je do 15 minuta.

3. Maksimalan broj radova koje možete prijaviti je tri filma po autoru.

4. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora.

5. Autor može naznačiti za koju nagradu prijavljuje film (Mikropolis, Beyond fragments, ili za prateći program), a ukoliko to ne učini ili ako film ne odgovara prijavljenoj selekciji, organizatori će u odnosu na temu ili uradi sam princip uključiti film u jednu od selekcija po svom nahođenju.

6. Filmovi koji nisu na srpskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od ova dva pomenuta jezika).

7. Radovi se prijavljuju tako što ih pošaljete elektronskim putem podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace,Yousendit, FileConvoy i sl.) i ispišete podatke koje nam pošaljete na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim.

8. VEOMA VAŽNO -Podaci koje je obavezno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (do 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (do 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

9. Ukoliko niste u mogućnosti da konkurišete online, radove možete poslati i na adresu: Marija Rodić, Trgovačka 20/9, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za MikroFAF“, a prijavu ispisati ručno.

Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.
Za sve dodatne informacije pišite nam na mikro.faf@gmail.com
Srećno!
Vaš MikroFAF

Нема коментара:

Постави коментар