15. 8. 2015.

LEKCIJA HUMANOSTI VOLONTERA NIŠVILA


Volonteri ovogodišnjeg Nišvila su ovih dana baš aktivni i na polju humanosti. U okviru volonterskog programa festivala uoči početka Nišville 2015 volonteri su organizovano posetili Zavod za transfuziju krvi KC Niš i na taj način ukazali na značaj davalaštva i pomaganja onima kojima ova tečnost može značiti život. Volonteri su donirali oko 30 jedinica krvi predvođeni vođom tima Marjanom Cvetkovićem.

Međutim, ovo nije sve. Volonterski tim se uključio u još dve akcije humanosti. Prva akcija se odnosi na prikupljanje plastičnih čepova kako bi se recikliranjem sav prihod uložio u kupovinu pomagala za osobe sa invaliditetom. Druga akcija se odnosi na prikupljanje sredstava za operaciju srca Ane Tasić, samohrane majke šestogodišnje Ive.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže. Čepove možete predati u pres centru festivala (Paviljon u Tvrđavi). Dajte i svoj skromni doprinos za srce Ane Tasić, kutija će tokom dana biti izložena u pres centru festivala, a tokom festivalskog programa u večernjim satima na  štandovima sa suvenirima Nišvila.

„Na ovaj način mladi volonteri demonstriraju lekciju humanosti, pokazuju solidarnost i toleranciju, ali i pozivaju na solidarnost i toleranciju. A to su dve ključne osobine koje razvija volontiranje. Pridružite nam se, važno je.“ – istakao je Marjan Cvetković, vođa volontera Nišvila.

Nišvil je ove godine angažovao 400 volontera koji dolaze iz gradova Srbije, regiona, kao i velikog broja drugih zemalja. Ovih dana su oni najlepša slika Niša.

Нема коментара:

Постави коментар