18. 4. 2012.

Otvaranje Ulične galerije

::: BEOGRAD :::

Otvaranje prve beogradske Ulične galerije biće upriličeno u petak 20. aprila 2012. godine u 20h. Mladi fotograf Danilo Lučić predstaviće se izložbom "Pokazne vežbe iz rotacija, tela i prostora".
Ulična galerija formirana je na inicijativu udruženja Mikro Art i predstavlja jedinstven projekat iskorišćenja napuštenog i ruiniranog javnog prostora kako bi se u njemu odvijala umetnička produkcija.
U saradnji sa opštinom Stari grad, rekonstruisanjem devastiranog pešačkog prolaza, umetnici su dobili novo mesto za izlaganje, a Beograd započeo sa iskorišćavnjem svojih nebrojenih napuštenih prostornih potencijala.
Galerija se nalazi u Beogradu kod Bezistana, Terazije br. 27, u pešačkom prolazu između Trga Nikole Pašića i Nušićeve ulice.

O izložbi: POKAZNE VEŽBE IZ ROTACIJA, TELA I PROSTORA
Autor: Danilo Lučić

Koliko nas daleko u percepciji odnosa telo-prostor može odvesti rotacija perspektive? Da li eventualni novi zaključci jesu posledica vizuelne zablude ili još neotkrivenog aspekta tih izmenjenih odnosa?
Dakle, rotacija kao analitički zahvat koji će nam obezbediti novu vizuru spram odnosa telo-prostor biće u funkciji ekspanzije naših semantičkih horizonata. Ove pokazne vežbe su svedočanstvo o pokušajima da se otkrije nova estetika i funkcija ženskog tela posmatrana kroz predodređenost i uslovljenost prostornim okruženjem, kao i kroz težnju da se ta predodređenost i uslovljenost prevaziđe.
Danilo Lučić je rođen 1984. godine u Beogradu. Osnovne i master studije je završio na Filološkom fakultetu u Beogradu, na katedri za srpsku književnost. Svojevremeno se bavio novinarstvom i pisao za nekoliko studentskih časopisa i dnevnih listova. Do sada je u periodici objavljivao svoje pesme, priče i eseje, a književne prikaze je objavljivao na internet portalima Popboksa i Malih novina (Pančevo). Bavi se pisanjem, analognom fotografijom i organizovanjem pesničkih večeri ARGH!
(izvor --- FACEBOOK)

Нема коментара:

Постави коментар