7. 8. 2011.

Zna li Paravinja ko je ubio Dadu Vujasinović?

BEOGRAD/RIJEKA -

Republički javni tužilac u Srbiji Zagorka Dolovac izjavila je danas da će Više javno tužilaštvo u Beogradu u najkraćem roku poslati zahtev istražnim organima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja, koji je osumnjičen za ubistvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, sasluša u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović.
Zagrebački "Jutarnji list", pozivajući se na izjave srpskih i hrvatskih istražnih organa, piše da je Paravinja umešan u organizaciju ubistva novinarke Dade Vujasinović, čije ubistvo iz 1994. godine do danas nije rešeno.

"Informacija da je Paravinja povezan sa ubistvom novinarke Vujasinović za nas je potpuno nova i zatražićemo od hrvatskih kolega da ispitaju Paravinju i provere medijske navode. Taj slučaj je jedan od prioriteta tužilaštva u Srbiji i svaki trag, koji bi mogao da dovede do rasvetljavanja Tužilaštvo odmah provereva", navela je je Dolovac.
"Jutarnji list" piše da je Dada Vujasinović oštro pisala protiv Željka Ražnatovića Arkana, koji joj je i lično pretio, kao i da bi Paravinjina povezanost s ovim slučajem mogla baciti novo svetlo na slučaj nestale Antonije.

Prema pisanju hrvatskog "Jutarnjeg lista", istražni organi Srbije su uvereni da bi dokazivanje povezanosti Paravinje sa ubistvom Dade Vujasinović moglo da pokrene seriju rasvetljavanja nerešenih ubistava u Srbiji.

Zvaničnik u MUP-u Hrvatske je tom listu rekao da se sa sigurnošću može tvrditi da je Paravinja ili učestvovao u organizaciji ubistva Vujasinovićeve ili je čvrsto povezan s organizatorima.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović kazao je za "Jutarnji list" da MUP Srbje odnedavno proverava informaciju da Paravinja ima veze sa ubistvom Dade Vujasinović i dodao da policija Srbije proverava neke informacije sa policijom iz Hrvatske.

Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna na području Srpca u BiH nakon višednevne potrage. Policiji u Banjaluci priznao je, a pred sudom BiH porekao ubistvo Antonije Bilić koja je poslednji put viđena 7. juna kad je na mostu na reci ulazila u kamion kojim je upravljao, što su potvrdili i forenzički nalazi - krvi i vlasi kose, ali i iskazi svedoka.

Sredinom jula, Paravinja je jula osuđen zbog pokušaja silovanja na Palama na dve godine i devet meseci zatvora. Nakon toga, izručen je Hrvatskoj gde je osumnjičen za nestanak Antonije Bilić.

Srbija je tražila izručenje Paravinje zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri godine i šest meseci za silovanje.
(Autor/izvor: SEEBiz/Agencije)

Нема коментара:

Постави коментар