14. 5. 2011.

Jeremić predsednik Đokovićevog udruženja

::: BEOGRAD :::
Propali pregovarač i nabeđeni ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, u nemogućnosti da radi posao za koji je debelo plaćen rešio je da višak slobodnog vremena utroši radeći u Uniji teniskih profesionalaca Srbije (UTPS), privatnoj organizaciji u vlasništvu porodice Đoković nastaloj kada je Slobodan Živojinović odbio da se povinuje željama Srđana Đokovića i preda Teniski savez Srbije u ruke Porodice

Jeremić i Đoković stvoreni su jedni za druge. S jedne strane, osim na izrabljivanju najstarijeg sina Novaka, Đokovići najviše profitiraju na populističkom patriotizmu, a od Jeremića, čije je obljutavelo rodoljublje bilo previše čak i za Demokratsku stranku, boljeg nema. Jogunasti junoša, opet, zbog neprimerenog vladanja u razredu Borisa Tadića sedi u magarećoj klupi Stranke i bilo kakva medijska pažnja i funkcija su mu neophodni. A Đokovići su mu ponudili da bude predsednik.

Osim dokazanog patriotizma i neskrivene spremnosti da lupa gluposti istom predanošću kojom Novak Đoković lupa teniske loptice, Jeremić se Porodici preporučio i drugim “teniskim” aktivnostima. Tako je za vreme bahanalija koje se svake godine pod pseudonimom Serbia Open održavaju u čast novog srpskog boga, oca Srđana, podelio diplomatske pasoše srpskim teniserima. Jermić je zatim odigrao i humanitarnu utakmicu sa tim istim teniserima, i pobedio ih, jer - igrali su fudbal. Onda su Vuk i Nole išli u zezanje, buknulo je prijateljstvo, pa se Jeremić našao i u Đokovićevoj loži tokom finala mastersa u Madridu. Ovo je posebno preporučilo Jeremića Đokovićima jer je Vuk imao čast da lično čestita Novaku na prvoj, istorijskoj pobedi nad Nadalom na šljaci, koja će već od iduće školske godine ući u udžbenike istorije i mitologije za osnovne i stručne srednje škole i gimnazije, ali i one za nastavu na katedrama savremene istorije na svim srpskim univerzitetima.

I dalje – preplašen da ne prođe kao komentator Nebojša Višković i dobije šut-kartu sa mesta selektora Dejvis kup, Bogdan Obradović prvo se i sam učlanio u UTPS, a zatim nahvalio Jeremića kao da su braća rođena.

“Gospodin Jeremić je divan čovek i sigurno je da bi nam njegovo uključenje u rad Unije teniskih profesionalaca Srbije dobro došlo”, divio se Obradović Jeremiću preko medija.

Divan čovek, gospodin Jeremić, na marionetsko mesto predsednika UTPS-a kojim već stoluje pater familias Srđan Đoković trebalo bi da bude postavljen 20. maja. Jeremić bi zauzvrat, svojim političkim uticajem i društvenim angažmanom, trebalo da UTPS-u podari i vansportski kredibilitet koji će verovatno biti iskorišćen za diskreditovanje Slobodana Živojinovića i Teniskog saveza Srbija od koga je UTPS šizmom i nastao. Borba je, zapravo, već odmakla daleko jer su Srđan Đoković i Milan Jerinkić, predsednik Teniskog saveza Vojvodine, najavili tužbu sudu zbog navodnog nelegalnog izbora predsednika Teniskog saveza Srbije i nelegitimnog održavanja izborne skupštine. U UTPS-u su i Janko Tipsarević i Viktor Troicki, a nije sporno ni da će im se pridružiti i Nenad Zimonjić, koji je i ranije tražio Živojinovićevu smenu.

Iz UTPS-a najavljuju da će biti društvena, vanstranačka, sportska organizacija, koja je osnovana sa ciljem da svojim članovima pruži stručno usavršavanje, podršku u toku i nakon njihove teniske karijere, i naglašavaju da okupljaju najtrofejnije aktivne igrače, trenere, sudije, buduće profesionalne igrače, kao i one koji su svoju karijeru aktivnih tenisera završili.
(izvor --- E-NOVINE)

Нема коментара:

Постави коментар