17. 2. 2010.

Otvaranje samostalne izlozbe slika Zorana Kize Radovica na Akademiji

ART KAFE FLEKA NA AKADEMIJI
IZLOZBA SLIKA ZORANA KIZE RADOVICA
Samostalna izlozba slika beogradskog umetnika Zorana Kize Radovica [ex-Presing] bice otvorena u sredu 17. februara u art kafeu "Fleka" na Akademiji, sa pocetkom u 20h.
Kiza Radovic, muzicar, pesnik i slikar - kao samouki stvaralac - za sobom ima pregrst poezije, muzickih ostvarenja, klupskih svirki, samostalnih izlozbi i pustolovina, a o predstojecoj postavci na Akademiji kaze:
"U evoluciji fiktivnog ludila, boje i potezi daju svoj prikaz utemeljene slike za prostor u galeriji Fleka na Akademiji.
Sveukupnost mog istrazivanja na likovnom planu premasuje samo - okvire fiktivnog."
Izlozba ce trajati mesec dana, a ulaz je slobodan.

Bio: Zoran Kiza Radovic rodjen je u Beogradu 1969. godine, a muzikom se bavi od 1988. godine
Osnivac je i vokal grupe Presing (1990-2007), sa kojom objavljuje tri albuma: "Prica o totemu, duhu koji hoda, psu i razocaranoj zeni", "600 nebo" i "Zanos bez snova". Pre Presinga svirao je bas gitaru u grupi Pasmaters, a poslednjih je godina nastupao kao clan elektronskog dua Tron, sa Svetolikom Trifunovicem - Triletom [ex-Supernaut].
Ucestvovao je na nekoliko kompilacija, kao i u stvaranju muzike za filmove "Geto - tajni zivot grada", "Tri palme za dve bitange i ribicu" i "Munje".
Kiza Radovic je gostovao na albumima sastava Darkwood Dub 1992. i 2002. godine; u saradnji sa grupom Mravi izdaje CD "Ona je zmaj" 2001. godine.
Objavio knjigu poezije "Kljuc i lav" [Mojo Beat, '04], knjigu sa tekstovima pesama bendova Presing, Darkwood Dub i Klajberi "U vozu za Diznilend" [SKC '95.], kao i solo albume "Stereo Ikar" [Beograund '01] i "Arax" [2008].
Svoje slike i crteze samostalno je izlagao - izmedju ostalog - u Domu kulture Studentski grad, Magacinu, na Akademiji...
Zivi i radi u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар