24.07.2016.

Amra Čerkezović na svjetskim podijima


Autor priloga: Dženana Mujadžić, Pariz

Tkanine planetarnih kreatora

Međunarodni model i manekenka, 21 godišnja Tuzlanka Amra Čerkezović što je učestvovala u poslednjoj "crusing" kampanji Emporio Armani za slijedeći hladni period, u poslednje vrijeme pokazuje nakit i drago kamenje čuvenih kuća, poput galskog Choparda, kao i i moderne kratke frizure, mnoštva slavnih frizera planete. Neobično tražena, članica je nekoliko poznatih agencija: Women Management, Storm, Sight, Scoop, sa sjedistima u Parizu, New Yorku, Londonu, Milanu ili Barceloni.

Visoka 178 cm, smeđe kose i zelenog pogleda, privlačna i suvremena manekenka čija se profesionalnost, ljubaznot, skromnost i uljudnost posebno cijene, u pomalo raskalašnoj modnoj sredini, vrijedno uči jezike i već se priprema na najbolji mogući način, osobni napredak jer se upisala na studij marketinga u NYC-u.
Druženje sa svjetskim jet-setom je ne ometa vratiti se kući, u Bosnu, i provesti slobodno vrijeme u obiteljskoj kući, uz roditelje i mlađu sestru, u oklici Grada soli.

Osim što je nosila odjeću brandova poput Diora, Chanela, Kenzoa ili Givenchyja, bila je zaštitno lice Max Mare. Pobijedila je na lokalnom izboru za Elite Model 2011. godine, a manje je poznato da je i na svjetskom natječaju međunarodne tvrtke, bila među prvih petnaest finalistica.

Нема коментара:

Постави коментар