25. 3. 2016.

Misterije organizma - ciklus iskustvenih radionica telesne psihoterapije i art terapije


Ove subote, 26.marta u 17 h počinje ciklus od 4 iskustvene radionice telesne psihoterepije i art terapije pod nazivom "Misterije organizma".

Na ovim radionicama bavićemo se osvešćivanjem naših unutrašnjih blokada koje sputavaju uspostavljanje zdravih odnosa sa sobom i drugima. Ove nesvesne blokade sprečavaju našu spontanost, ne dozvoljavaju nam da se povežemo sa svojom prirodom i autentičnim emocijama i onemogućavaju prirodan protok životne energije.

Radićemo na tome da ponovo uspostavimo osećaj jedinstva telesnog, racionalnog i emotivnog u nama. Kočnice koje sami sebi nesvesno namećemo, ili su nam tokom života bile nametnute od strane okoline, nas često sprečavaju da osetimo i prihvatimo svoje telo, i da se sa njim povežemo. Potisnute emocije, ukoliko se njima ne bavimo, mogu da dovedu do problema, kako psihološke, tako i psihosomatske prirode.

Otklanjanje ovih blokada preduslov je za povezivanje sa drugim ljudima i razvoj zdrave seksualnosti koji su osnove građenja kvalitetnog partnerskog odnosa. Prihvatanjem seksualne energije, oslobađamo ogromnu moć i kreativnost koje leže u nama. Često se, ne bez razloga, seksualna energija izjednačava sa samom životnom energijom. Nažalost, u našem društvu ova energija se često vulgarizuje, koristi za manipulaciju, ljudi se plaše svoje seksualnosti, stide je se, osećaju krivicu, ismevaju one koji je prihvataju i obično nemamo ideju kako da je osvestimo i na najbolji način integrišemo u svakodnevni život.

Zašto telesna psihoterapija?

Zato što telo ne laže. U njemu su skrivene sve naše potisnute emocije, i velika mudrost. Tehnikama telesne psihoterapije prevazilazimo blokade koje nas koče u životu i dolazimo do naših autentičnih emocija i suštinske prirode.

Zašto art terapija?

Zato što nam pruža novi, spontani način komunikacije i omogućava nam da prvo neposredno izrazimo ono što osećamo a zatim da promenimo tačku gledišta i bavimo se sobom na dubljem nivou, uspostavimo bliži i direktniji kontakt sa sobom i drugima.

Program:

1. susret: „Odklopi se”
Na ovoj radionici, čitajući poruke koje nam telo šalje, pronalazimo put do potisnutih emocija.
Ovo nam pruža uvid u vrstu telesnog i emotivnog oklopa koji je blokirao našu životnu energiju i spontanost.

2. susret: “Otpusti kočnicu”
U drugoj radionici dozvolićemo sebi da ispoljimo emocije koje ranije nismo prihvatali.
Njihovim ispoljavanjem oslobađamo ogromnu količinu energije koju smo do tada trošili na sputavanje i blokiranje ovih emocija.

3. susret: “Prihvati svoju seksualnost”
Na ovoj radionici bavićemo se prihvatanjem sopstvene seksualnosti, oslobađanju od stida, sramote i krivice koje su često povezane sa seksom.
Prihvatanjem sopstvene seksualnosti i osvešćivanjem stavova i vrednosti vezanih za seks, otvorićemo put ka osvešćivanju destruktivnih šablona razmišljanja i ponašanja koji vas sprečavaju da osetite zadovoljstvo.

4. susret: “Poveži se”
Na poslednjoj radionici radićemo na povezivanju svojih emocija i seksualnosti, iskrenom ispoljavanju svojih želja i potreba, davanju i primanju ljubavi.
Ovim ćemo raditi na kvalitetnijem i dubljem povezivanju sa sobom i drugima.

Radionice vode:

Andrijana Kovandžić, Dipl.Andragog i telesni psihoterapeut pod supervizijom. Predsednica udruženja CERP (Centar za edukaciju i razvoj potencijala). Ima dugogodišnje iskustvo u vođenju grupne terapije i individualne terapije, posebno u radu sa zavisnicima. Instruktor plesa za decu.

Mina Aleksić akademska slikarka, art terapeutkinja i instruktorka Yoge. Studije slikarstva i master edukaciju iz Art terapije završila je u Italiji a sertifikat za instruktorku Yoge stekla pri Joga Savezu Srbije. Pored toga završila je i dve godine edukacije iz Telesne psihoterapije pri Udruženju Telesnih Psihoterapeuta Srbije, nivo konsultant. Radi sa decom i ranjivim grupama ljudi, vodi udruženje građana Prostor, posvećeno razvoju Art terapije i osnaživanju osoba sa problemima mentalnog zdravlja i poboljšanju njihovog položaja u društvu. Članica je NEAT (European Network of Art therapists- evropska mreža art terapeuta).

Cena jedne radionice je 1.000 dinara, 20% popust ako uplatite ceo ciklus i 20% popust ako dovedete nekoga na radionicu.

Prijave na minaleksic@gmail.com i kovana21@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар