19. 12. 2017.

Promocija knjige pesama „Um za morem, smrt za vratom" Ognjena Aksentijevića // 20.12.2017.


U sredu 20. decembra u 19 časova biće održana promocija knjige pesama „Um za morem, smrt za vratom" Ognjena Aksentijevića u galeriji Polet u Beogradu.

Učestvuju:
Autor
Dejan Matić
Predrag Petrović

Promocija knjige pesama "Um za morem, smrt za vratom" Ognjena Aksentijevića

Prepuštajući um moru kao tradicionalnom simbolu apsoluta, a sluteći smrt za vratom, kao jedinu stvarnu životnu izvesnost, mladi pesnik Ognjen Aksentijević javlja se na književnoj sceni neočekivano zrelim pesničkim prvencem, koji odiše osećanjem nemogućnosti, žudnje i potrebe za boljim svetom. Junak ove poezije promišlja važne teme, ali ne zaboravlja na svoju uslovljenost mladošću, koja se u zbirci javlja u svim svojim krajnostima – kao vitalna i potentna, ali i tragično izgubljena. "Um za morem, smrt za vratom" je pesnička knjiga jednostavne koncepcije i unutrašnje strukture, koja prepušta čitaoca nenapregnutom čitalačkom uživanju, u prvencu koji najavljuje pesnika koji obećava.

Ognjen Aksentijević, rođen 1994. godine, student grupe za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Uređuje studentski književni list "Vesna" u kom objavljuje književnu kritiku i eseje. "Um za morem, smrt za vratom" je autorova prva knjiga poezije (nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2017).

Нема коментара:

Постави коментар