12. 12. 2016.

Dodela nagrade "Dobar primer Novog optimizma"

Pokret „Novi optimizam“ je proslavio svoj dvanaesti rođendan na Međunarodni dan ljudskih prava, i kako već tradicija nalaže, na taj dan, 10. decembra , održana je svečana dodela nagrade „Dobar primer Novog optimizma“. Ovogodišnji laureati su zaštitnik građana Saša Janković i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić. Uručenje nagrade održalo se u prepunoj sali SKCNS “Fabrika” gde su ljudi, u želji da pruže podršku i uveličaju događaj, došli u velikom broju.  

Čestitamo ovogodišnjim dobitnicima koji su se ovim priznanjem upisali u knjigu večitih optimista! Ceo izveštaj sa događaja možete pročitati na našem sajtu


Pokret "Novi optimizam" od 2004. godine dodeljuje Nagradu "Dobar primer Novog optimizma".Nagrada se dodeljuje osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti koje su jasno izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu ,,Novog optimizma’’, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu.Od 2005. godine, nagrada se dodeljuje 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava i rodjendan Pokreta "Novi optimizam".

Poslednji dobitnici nagrade “Dobar primer Novog optimizma” su: Zrenjaninska Muzička škola “Josif Marinković” (2009), Mirjana Karanović (2010), članovi beogradskog rege sastava Del Arno Band (2011), Autori i glumci serijala “Državni posao” (2012), novinar nedeljnika “VREME” i pisac Dragan Todorović(2013). 2014. nagrada je posthumno dodeljena Mirku Đorđeviću, esejisti i prevodiocu, ali i doživotnom i nezamenljivom potpredsedniku Pokreta "Novi optimizam".

Нема коментара:

Постави коментар