26. 6. 2016.

El. org. ili ponovno ufuravanje u mladost (Arsenal fest, drugi dan)


Autor: Z.I. (Ex YU vesti)

Malobrojna (ali nikako ne i minorna) ekipa "Ex yu vesti" drugoga dana Arsenal Festa konačno je dospela u Kragujevac, i u lokalnom Domu omladine preuzela akreditacije za ulazak u Knežev Arsenal. U taj nekadašnji  kragujevački "zabranjeni grad" koji je svima nama željnima dobre zabave ovoga leta anno domini 2016. širom otvorio svoje kapije.
Pa, kada je tako, hajdemo onda u provod! Hajdemo po svoju dozu dobre i glasne muzike!
Na početku, malo smo lutali Kneževim arsenalom ne snalazeći se baš najbolje u tom, nama potpuno nepoznatom prostoru. Konačno smo se zaustavili ispred mejn stejdža, sa svih strana okruženi mladima. A oni: u jednoj ruci pivo, u drugoj voljena draga... Ili obratno: u jednoj ruci plastična čaša piva, a u drugoj voljeni mladić.

A na sceni, niko drugi do Massimo! Mobilni telefoni podignuti visoko iznad glava prate svaki njegov pokret. Šta reći o onome što smo te večeri čuli od Masima? I više nego pošteno odrađen posao od nekadašnjeg frontmena "Dorijana Greja". Suvereno je vladao scenom taj gospodin u belom. Čak i stolica na koju bi povremeno seo, bila je očekivano bela. I visoka. Da ga svi vidimo, da nas on sve vidi.
Bilo je to više nego dobro (dakle, sjajno!) zagrevanje za sledeću ekipu koja će (pa sad ne baš istrčati) ali šmekerski izaći na ogromni stejdž.
Ko je to bio? Eh, jedna od grupa moje mladosti: El. Org. Da, tako smo ih zvali, tako smo im tepali. Jer tih pet slova je bilo sasvim dovoljno da ih označimo, da ih kodiramo u prostoru i vremenu.
A tek stvar sa kojom su Orgazmeri otvorili koncert! Kao da su mi čitali misli. Pesma sa ploče koja se davne 1983. godine nije skidala sa mog gramofona. Bio je to dobri stari hit iz šezdesetih koji je izvodila Little Eva: Locomotion.

Ispred mikrofona klavijaturista Orgazma, povratnik iz Amerike, Ljuba. Pored Gileta, jedini originalni član grupe. Jovec, Marina... odavno više nisu deo te ex-novotalasne ekipe... Ali, ne mari jer tu su Gile, Ljuba, Banana...

Godine se vide na njihovim licima i telima... Međutim, ko na to obraća pažnju?! Uz (skoro) bojni poklič: "C'mon, baby, do the loco-motion" ludilo počinje da se kotlja, da se valja ka nama u publici... Nešto više o potencijalu ove pesme govori i podatak da joj nisu odoleli ni "Grand Funk Railroad", tako da je na Jutjubu moguće čuti i njihovu obradu.

Pred sam kraj, vokal preuzima Gile:
 "C'mon, baby, do the loco-motion..."

Potom se ređaju El-Org standardi: "Ja ne postojim (jer mene nema)", "Kapetan Esid"...

Nažalost, ekipa "Ex YU vesti" nije dočekala zvezde večeri, ljutu pank ekipu iz Ujedinjenog Kraljevstva "Toy dolls".

Savladana umorom, putovanjem iz Šapca, nešto bližeg Beograda... Vrelim, paklenim danom... Promocijom knjige "Prozaonline rock and roll" u kragujevačkom SKC-u... Odlučila je da se uputi još uvek živahnim gradskim ulicama na zasluženi odmor.

A za vas, evo malo starog dobrog rokenrola:


Нема коментара:

Постави коментар