5. 2. 2016.

Promocija knjiga poezije "Psihoslajdovi" i "Kocke su bačene!"

Promocija knjiga: "Psihoslajdovi" i "Kocke su bačene!"
Autori: Goran Živković (Niš) i Nikola Oravec (Novi Sad)
Klub PROPAGANDA, Gospodar Jevremova 7
Nedelja, 21. februar od 20h

Pozivamo vas na promociju knjiga poezije, dva odlična pesnika: "Psihoslajdovi" Gorana Živkovića (Niš) i "Kocke su bačene!" Nikole Oraveca (Novi Sad).

Goran Živković je tri puta osvojio nagradu publike za najboljeg slem pesnika Srbije u okviru Međunarodnog književnog festivala u Novom Sadu. Osvojio Brankovu nagradu za najbolju prvu knjigu poezije. Dobio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu Vojislav Despotov u kategoriji - poezija do 30 godina. Osvojio treće mesto za poeziju na Međunarodnom konkursu "Ulaznica 2014". Objavljivao poeziju u književnim časopisima širom Srbije. Jedan od urednika zbornika poezije "Torta kroz prozor".

Nikola Oravec je andergraund pesnik i organizator kultnih večeri poezije "Poetarijum" u Novom Sadu. Dobitnik je prve nagrade na Poezinovom festivalu poezije "Kultura u protestu". Sa grupom "Mračna komora" radi kratke video prikaze knjiga i uređuje blog za satiru "Paradoks". Jedan od urednika zbornika "Bundolo offline 3". Objavljivao poeziju, kritike, eseje i intervjue u periodici i na internetu.

Voditelj programa - Milan Mijatović (Poezin).

Нема коментара:

Постави коментар