22. 2. 2016.

Danilo Kiš ili poslednje pribežište zdravog razuma

Ponedeljak, 22. februar u 20 časova
Srpsko književno društvo, Francuska 7, Beograd
Razgovor: Danilo Kiš ili poslednje pribežište zdravog razuma
Organizatori: Izdavačka kuća Arhipelag i Srpsko književno društvo, na dan piščevog rođenja.
Učestvuju:
Tamara Krstić
Marija Nenezić
Mića Vujičić
i Gojko Božović
Moderator: Dejan Simonović


Zahvaljujući Tonskom arhivu Radio Beograda, čućemo i glas samog Danila Kiša.


Danilo Kiš ili poslednje pribežište zdravog razuma

Arhipelag i Srpsko književno društvo organizuju razgovor Danilo Kiš ili poslednje pribežište zdravog razuma u ponedeljak 22. februara, na dan piščevog rođenja, u Srpskom književnom društvu (Francuska 7).

U razgovoru o književnosti Danila Kiša i njenim novim čitanjima učestvuju književni kritičari Tamara Krstić, Marija Nenezić, Mića Vujičić i Gojko Božović.

Moderator programa je Dejan Simonović.

Neposredan povod za ovaj razgovor jesu Dela Danila Kiša u 10 knjiga i Izabrani poetički spisi Danila Kiša koja je objavio Arhipelag, kao ekskluzivni izdavač dela Danila Kiša za Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Danilo Kiš je pisac koji ima ne samo tumače nego i čitaoce koje neprestano stiče i u novim generacijama. Upravo zato je neophodno da dela Danila Kiša stalno budu dostupna.

Knjige Danila Kiša, bolje od ma čega drugog, po­kazuju da sve nije književnost, ali da književnost može biti najbolji deo našeg iskustva.

Delo Danila Kiša potvrđuje piščeve reči s početka osamdesetih godina o „veličanstvenom mehanizmu koji ne dozvoljava da se svet obesmisli, da reči izgube svoje značenje“.

Нема коментара:

Постави коментар