18. 7. 2015.

FREEDOM ART FESTIVAL: 23 – 30. avgust 2015. u Pančevu


Koliko si slobodan/a? Šta za tebe uopšte znači sloboda?

FREEDOM ART FESTIVAL
23 – 30. avgust 2015. u Pančevu

Hajde da je zajedno stvaramo!


Inspirisan čuvenim rečima iz 1963. godine, borca za slobodu i jednog od najmlađih nosilaca Nobelove nagrade u istoriji – Martina Lutera Kinga, „Ja imam san. Sloboda sada!”, FreeDom Art festival nastaje u Pančevu kao festival slobode u najširem mogućem smislu. Vrednosti koje želimo da promovišemo jesu ljudska prava, sloboda izražavanja, umetničke slobode, sloboda izbora, kao i slobode javne i vizuelne forme.

Festival će se održati od 23. do 30. avgusta, na više lokacija u Pančevu, u organizaciji Doma omladine Pančevo, a pod pokroviteljstvom grada Pančeva i kompanije NIS.


Više o FreeDom Festivalu:

FreeDom Art Festival nadilazi stroga žanrovska opredeljenja jer je ideja da se pluralizmom sadržaja i formi unese novi duh u domaću scenu. Zbog toga će ovaj događaj objediniti muziku, film, vizuelne umetnosti, internet, sportski, edukativni program i aktivizam.
Vodeći se glavnim lajtmotivima promovisanja kulture slobode i univerzalne ljudske vrednosti putem različitih formi umetničkog izražavanja, vrednosti tolerancije, solidarnosti sa svim obespravljenim grupama i podizanjem svesti o važnosti prihvatanja različitosti, festival će biti događaj koji zastupa sve vrste sloboda i to kroz dijalog sa publikom i interaktivni pristup.

Pored toga, sve što smo gore napisali ne bi imalo težinu da kritika savremenog sveta nije sastavni deo događaja na FreeDom Fest-u. Kritička forma će podrazumevati stvaranje naše zajedničke, jasne poruke koju putem festivala upućujemo – u njoj će pored već pomenutih biti i vrednosti poput izbora slobodnog puta u svom životu, slobodnog odrastanja, usavršavanja, aktivizma, kao i oblikovanja pozitivne, slobodne, otvorene svesti prema društvu i svom okruženju.

Нема коментара:

Постави коментар