14. 8. 2014.

Nisville 2014: Tania Maria Korea Reis


Tania Maria Korea Reis je tokom svoje četrdesetogodišnje karijere izdala tridesetak albuma i imala veliki broj nastupa na velikim festivalima. Tokom karijere kombinovala je mnoge stilove poput džez roka, angloameričkom muzikom, afro kubanskom i latino džezom – stvorila je svoj stil i tako su joj dodelili nadimak „brazilske Aretha Franklin“.
Za boravak u Nišu ima samo reči hvale i jako joj je drago kada joj neko ponudi da dodje i svira za publiku koja je voli i poštuje. Kao mala je želela da bude advokat, ali joj je otac ponudio nagodbu da svira klavir i da ne pere sudove. To je za nju predstavljalo veliko zadovoljstvo, jer je tokom karijere uvek imala svoje bendove, a nikada nije morala da svira u nekom tuđem.
Svoj boravak u Francuskoj opisuje kao jedno veliko iskustvo, zadovoljstvo i skolu. Kada bi svirala uvek je svirala ono sto je nju činilo srećnom i davalo joj inspiraciju. Volela bi da kroz njenu muziku deca uče da igraju i vole muziku jer dok su mali moraju da rade zanimljive stvari za njih, a ne neke teške i ozbiljne lekcije. Muzika treba da razveseli ljude i da ih zadovolji i učini srećnim.
Za večerašnji nastup jos uvek nema napravljenu listu šta će da izvodi, ali kaže da kada bude izašla ima da svira ono što voli i što je čini srećnom.

Нема коментара:

Постави коментар