30. 1. 2014.

Tasovac priskočio u pomoć

(Komentari čitalaca)
pitanje x | 23/01/2014 23:16
Jel to znači da je Tasovac dao pare Kusti, a da nikoga nije ni pitao? Od kojih para i na osnovu koje odluke? Pa, nije budžet njegova dedovina, da ga krčmi kako mu dođje. Kultura umire, a Tasa se slika sa Kustom.
Kakvo društvo!

Deda Djole|24/01/2014 00:45
Dok se drugi festivali često zatvaraju uz prasak sampanja, Emir i Ivan to rade, kao sto se vidi na slici, mnogo originalnije. Sa čokanjčetom uzickog nektara.
U zdravlje sledećeg - osmog Festivala.

S.Stevic|24/01/2014 09:14
Veličina jedne licnosti se ceni kroz njenu konsekventnost.
E. Kusturica se dobrim delom proslavio pljujuci po Titu i komunistima od kojih je njegova familija dobro zivela. Nikad nisam cuo njegov kriticniji stav prema olosu koji vodi Srbiju. Dobri su mu! I Dacic i Palma i Velja, Mrka...
Kusturica nikad nije reagovao na faktum da se Srbija zbog takvih prazni. Čisti egoizam. Neka je njegovoj porodici dobro, Dunja selektor, smešno, Maja direktorka, Stribor podministar, Kusta poglavica.
Njega čeka kuca u Normandiji ako bas zatreba.

jovan nikolic | 24/01/2014 09:44
Sve cestitke Kusturicinom festivalu, nego sa kojim pravom Tasovac deli narodne pare privatnim licima? Kakav je konkurs bio, kakva pravna i zakonska procedura? Ovako, burazerski, kavaljerski. I onda naravno da izbegava novinarska pitanja. A njegov pi-ar Kusturica to objasnjava da covek nece da brblja usled zauzetosti i ogromnih poslova.Stanje u tzv srpskoj kulturi je svima poznato. Medjutim podatak da u ministarstvu kulture ima zaposlenih 73(!) lica, savetnika i referenata, bez Tasovca i nepoznatog broja vozaca i vozila, govori o tome koliko je parazita nakaceno na drzavni budzet bez ikakvog valjanog razloga i naravno bez ikakvog rezultata.

Zoran R. | 24/01/2014 09:57
Jasno mi je da smo svi nezadovoljni stanjem u društvu, naročito u kulturi, ali neki od malicioznih komentara su zastrašujući i nimalo ne doprinose opštoj saglasnosti da moramo da ulažemo mnogo u kulturu i umetnost...

dragan davidovic | 24/01/2014 10:58
Za sedam godina trajanja Kustendorf je posetilo toliko velikih imena iz sveta filma - koliko ih ostatak zemlje i regiona nije skupio u zadnjih 25-30 godina. Onima koji fim ne vole i ne znaju nije ni potrebmo navoditi celu listu...Ali ono sto je toliko karakteristicno za Srbe - to je da pljuju po SPOSOBNIM ljudima. A ko to vise zasluzuje da dobje neke pare od Ministarstva ako ne Kustedorf? Jel Kusturica kriv sto toliki nasi kuturnjaci ne znaju sta ce sa sobom? I sto da mu kcerka i zena ne budu u rukovodstvu - pa Emir je organizator festivala koji delimicno i SAM finansira? Nije on ukrao pare nikome. I nije vam Emir kriv sto pare danas u Srbiji imaju samo politicari pa je normalno da se od njih pare i traze. Takva nam je zemlja. Da nije Kusturice, Tasovca i jos par preduzimljivih ljudi, srpska kultura bi danas zavisila od tezgi par turbo pevaljki i osrednjih glumaca. Mi ljude postujemo tek kad umro. Kakav narod!

Pitanje XY | 24/01/2014 18:20
A GDE su SVI OVI TAKO "posteni" gradjani bili da pitaju kad su se "PARE delile BAS SAKOM I KAPOM" kojekakvim sinovima nacionalnih umetnica koji su samarali sluzbenice po Ministarstvu, kad su se " SAKOM i KAPOM davale PARE u kojekakve "ZAJEDNICE" i kojekakvim " Kulturnim Radnicima", kojekakvim projektima koji su DONELI nesto samo sinovima DRUGIH " Kulturnih stvaraoca" ili kada se Pare TROSE "SAKOM I KAPOM" za vriske dupetarije i estradne prijateljice i zivotne
sapatnice navodnih politicara- patriota.....
Ma, SRAM VAS BILO, zbog TAKVIH je i MOGLA srpska Kultura sistematski decenijama i da propada!
Kusturica NIJE poreski duznik Srbiji niti KRADE i LAZE !
Kustututica STVARA i za VAS!

Kusturica je jedan u Svetu ali Vama TAKAV ne valja | 24/01/2014 20:08
....nego biste da nosi Armani-odela (i da je prazan duhom kao ONI sa svojim " obezbedjenjima" koja placaju " zaradama SVOJIH privatizacijom odkupljenih preduzeca" ) , da lumpuje danima sa sponzorusama iz podzemlja i nadzemlja jer je " TAKO prava Srbenda", da se ljubi sa onima koji VAS podkradaju i odpustaju sto nose italijanske lakovane cipele da im se ne bi video praziluk iz zadnjice, da " RESI svoje stambeno pitanje " skorojevickom pomoci kojekakvih " preduzimaca" -slepaca koji svakodnevno uniste po jedan deo Vracarskog Svetog Platoa i PORUZNJUJU ovaj nas jedini Beli Grad, da umesto Andricgrada, Kustensorfa, autorskih filmova koji pisu Istoriju Balkana i svetske Filmske umetnosti, napisanih i zamisljenih knjiga i tekstova, muzicnih ideja realizovanih sa grupom kretivaca Instrumentalista kakav je i sam Kusturica i DA UMESTO SVOJIH dragih i verdnih iz porodice na ozbiljna i odgovorna radna mesta SVOJIH Umetnickih Institucija postavi trenutne ljubavnice?
E, pa NEĆE baš iz inata!  
(izvor - POLITIKA)

Нема коментара:

Постави коментар