20. 1. 2014.

KONKURS za neobjavljen rukopis prve knjige za 2014. godinu

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor raspisuje

KONKURS

za neobjavljen rukopis prve knjige za 2014. godinu


Edicija Golub predstavlja ponovno ustanovljenu ediciju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki u Somboru koja eksplicitno podrazumeva izdavanje prve knjige neafirmisanog književnog autora koji nema prethodno objavljena izdanja. Izbor književnog dela koje može biti predmet izdavaštva predstavlja jednoglasnu odluku uredništva.

Nagrada pobedniku na konkursu je objavljivanje knjige, organizacija promocija nagrađene knjige i prezentacija/inicijacija autora u književno stvaralačke tokove sprovodeći programe predstavljanja knjige u Gradu Somboru ali i drugim gradovima, u drugim bibliotekama širom naše države.

Konkurs je namenjen autorima koji pišu na srpskom jeziku, starosti do 40 godina. Primaju se zbirke pesama, zbirke pripovedaka i romani. Jedan autor može poslati jedan rukopis.

Rukopisi se šalju elektronskom poštom na biblioso@eunet.rs u dva mejla. Prvi mejl treba da bude naslovljen nazivom dela i potpisan šifrom. Drugi mejl treba da bude naslovljen nazivom šifre i da sadrži ime i prezime, adresu, kontakt telefon, mejl i kratku biografiju.  

Konkurs je otvoren od 20. januara do 5. marta 2014. godine.

Rezultati će biti objavljeni do 1. juna na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki - www.biblioso.org.rs, kao i na sajtu konkursiregiona.net. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Jovan Zivlak, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković.

Naziv Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež koji je pokrenut davne 1879. godine, a u Somboru je izlazio u periodu od 1898. do 1913. U Golubu su, između ostalih, objavljivali svoje radove mladi Dučić, Šantić, Ilić, Nušić i Crnjanski.





Нема коментара:

Постави коментар