8. 4. 2011.

Mylutin [in concert]

::: BEOGRAD :::
Време
четвртак, април 14 у 9:00 по подне - април 15 у 1:00 пре подне
Место
[panic room] žica

Mylutin je umetničko ime iza koga se krije poznati beogradski filmski underground režiser Milutin Petrović. Takođe osnivač kultnog Novog Radio Beograda.

Hodajući na tankoj ivici undergound scene sve vreme delujući i izgledajući kao da je deo mainstreama Milutin potpuno neočekivano izbacuje uzbudljiv, neodoljiv i veoma dobar blues doživljaj.

Iako je poznat odranije u svetu muzike kao jedan od pevača u bendu Heroji koji je delovao krajem osamdesetih, Mylutin nam je sada predstavio potpuno novi način izražavanja u kome ne daje mesta nikakvom kompromisu. Njegov izraz je u tradiciji novih heroja blues scene kao što su Black Keys i ne daje prostora nekakvoj izvođačkoj dogmi u njegovoj interpretaciji bluesa. Minimalno, uz akustičnu gitaru i glas uz pomoć pratećih vokala Tamare i Olivera (Kriške), Mylutin nas nepretenciozno vodi kroz slike koje smo sve vreme upijali sa velikog platna donoseći nam osećanje izgubljenih snova kao u nekom westernu u kome vam pustinjski pesak udara u oči.

U sredu 16. marta u [panic room] žica možete čuti dosadašnji snimljeni materijal koji možete preuzeti sa www.wix.com/mylutin/music, a takođe će te noći uslediti pokušaj snimanja novih pesama. Budite deo toga.

(izvor --- FACEBOOK)

Нема коментара:

Постави коментар