16. 11. 2010.

ĐORDI SOSIJAS, fotografija

::: BEOGRAD :::

Državni organ Španije za kulturne aktivnosti u inostranstvu (SEACEX), Institut Servantes u Beogradu i Ambasada Španije u Srbiji imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na otvaranje izložbe

ĐORDI SOSIJAS, fotografija

Koje će se održati u sredu, 17. novembra 2010, 19.00 h
Galerija Instituta Servantes, Čika Ljubina 19, Beograd
Đordi Sosijas (Barselona, 1945) danas predstavlja sinonim za foto-novinarstvo u Španiji, zbog svog drugačijeg i nesvakidašnjeg načina na koji doživljava novinarsku fotografiju. Njegov jedinstveni stil, iako pod uticajem svetski priznatih majstora poput Avedona ili Kartije-Bresona, obeležio je više generacija reportera. U tom smislu, od njegovog dolaska u Madrid početkom 70-ih godina, njegov profesionalni put ostao je vezan za grafičku sliku Španije u časopisima poput „Cover", „Cambio 16", „la Calle", „Madrid Me Mata", „El Europeo" ili „El País". Kao urednik fotrografije, postao je poznat po stvaranju fotografskih ikona poput čuvene slike Salvadora Dalija.
Na ovoj izložbi može se videti izbor fotografija koje je fotograf napravio između 1973. i 2005. godine, koje prikazuju momente iz španske svakodnevice. Ali, nesumnjivo, centralno mesto izložbe čini galerija fotografija ključnih ličnosti za razumevanje španske i evropske kulture u poslednje četiri decenije.

Нема коментара:

Постави коментар