25. 5. 2017.

Sceniranje #12

U 12. emisiji “Sceniranje” na www.radioaparat.com, koju uređuje i vodi redakcija NKSS, u petak, 26. maja od 14 do 16 sati razgovaramo o odnosu države prema nezavisnim kulturnim inicijativama, poredeći stanje u Srbiji i Hrvatskoj. 
U prvom delu emisije analiziramo “slučaj” Centra za kulturnu dekontaminaciju nakon objavljivanja rezultata ovogodišnjih konkursa za savremeno stvaralaštvo. CZKD za Sekretarijat za kulturu Beograda izgleda da ne postoji, a i podrška Ministarstva kulture svela se na eksces. O značaju, načinima opstanka više od 20 godina, programima i vrednostima koje se prećutkuju, u emisiji govore Borka Pavićević i Aleksandra Sekulić. 
U drugom delu emisije razgovaramo sa Miljenkom Mikom Buljević iz Bookse http://www.booksa.hr i Antonijom Letinić iz Kulturpunkta www.kulturpunkt.hr i Kooperative www.platforma-kooperativa.org iz Zagreba o programu “Svet oko nas – kritički pogledi u regiji”, koji se večeras i sutra dešava u Magacinu u Kraljevića Marka u saradnji sa SEEcult-om, kao i o poziciji nezavisne kulture u Hrvatskoj, uslovima rada, finansiranju, pokušajima gušenja scene i mogućnostima otpora.

Muzički urednik je dr Predrag Cvetičanin, sociolog kulture iz Niša. Emisiju vode Virdžinija Đeković i Andrija Stojanović.

Нема коментара:

Постави коментар