4. 5. 2017.

Aukcija Od Nule i Dodela nagrade Pohvala


Aukcija OD NULE organizuje se kao jedan od metoda finansiranja nagrade POHVALA koja se dodeljuje pojedincima za doprinos ovdašnjoj sceni savremene vizuelne umetnosti.

Aukcija 2017. biće održana u ponedeljak, 8. maja od 18 časova, u kulturnom centru Magacin, Kraljevića Marka 4. 

Podaci o radovima doniranim za Aukciju, zajedno sa fotografijama, biće objavljeni uskoro, a ukoliko želite da donirate svoj rad, možete ga doneti u četvrtak ili petak u Remont galeriju, Maršala Birjuzova 7, od 11-18h. 

Učešće u licitaciji može uzeti svako ko kupi čip sa brojem, simbolične cene 150 dinara, a aukcija je zamišljena tako da je početna cena svih radova 0 dinara. Celokupan prihod od aukcije ide direktno u nagradni fond POHVALE.

Ovom akcijom nemamo nameru da propitujemo umetničku vrednost dela, već tvrdimo da, čak i ako ga neko kupi za 1 dinar, tj. dobije delo na poklon, ono ostvaruje svoj potencijal komunikacije u većoj meri nego ukoliko ostane u vlasništvu autora, daleko od očiju javnosti.

Aukciju će voditi Iva Čukić i Dušan Čavić

Pored obezbeđivanja sredstava za novčani deo nagrade, ova inicijativa želi da umetnost učini dostupnijom i ispita novčanu vrednost koju su ljudi spremni da pridaju nekom delu u kontekstu krize tržišta umetnosti, kao i krize generalno u Srbiji.

Nakon Aukcije, sledi dodela nagrada POHVALA: Ove godine dodeljuju se dve pohvale na osnovu procesa javnog predlaganja kandidata. Jednu POHVALU dodeljuje petočlani žiri poznavalaca zbivanja na umetničkoj sceni (Branislav Dimitrijevic, Dragan Protić Škart, Marko Rajković, Iva Čukić iDarka Radosavljevic), a drugu POHVALU dodeljuju učesnici AUKCIJE od nule (svi umetnici koji doniraju rad i svi koji kupe čip za licitaciju).

www.akumulator.link

Нема коментара:

Постави коментар