28. 4. 2017.

Plesna predstava 'What A Wonderful World' 2. i 3.5.2017. u 20h u AKC Medika

Prezentacija plesne predstave o terorističkim napadima
WHAT A WONDERFUL WORLD
Else Mourlam (FR/AT)
2. i 3.5.2017. u 20h
AKC Medika – Filmski studio
Ulaz besplatan

Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride Vas poziva na prezentaciju umjetničke rezidencije mladih plesnih umjetnica Else Mourlam i Sonie Borkowicz, koje su od 11.4.2017. u AKC Medika razvijale interdiciplinarnu plesnu predstavu inspiriranu terorističkim napadima 'What A Wonderful World'. Izvedbu je konceptualno osmislila Mourlam te ju koreografski razradila s Borkowicz, dok video potpisuje Florian Eibel, a glazbu Tomas Novak, izvodeći ju s Christopherom Haritzerom (violina i saksofon). Predstavu očekuje premijera 25.5.2017. na festivalu Tanz Hafen u Linzu. Umjetnice su svoju prvu predstavu 'Spectaculat'or', u suradnji s ostatkom Kolektiva B, postavile u AKC Medika u svibnju 2016., tokom jednomjesečne rezidencije u sklopu 19. Međunarodnog festivala alternativnog kazališnog izričaja – FAKI.
Kroz svoj rad proživljavaju slojeve povezanosti urbane, medijske, političke i, dakle, rizične stvarnosti s onom intimnom, koja počinje od usporavanja i odvija se prema unutra. Istražuju izvedbene procedure koje će izraziti unutarnji ritam obrade impresija. Predstava je zasnovana na proučavanju medijske eksploatacije i javnog mišljenja o terorizmu. Svakako vas potičemo da ostanete na razgovoru nakon prezentacija 2. i 3.5.2017. u 20h.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog izvedbenog smisla u suvremenom performansu, plesu, cirkusu i teatru. Putem SubScene služimo kao hibridna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. SubScena je umjetnički projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt su financijski podržali Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura Nova i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Нема коментара:

Постави коментар