21.04.2017.

Karavan Sređivanje dvorišta - 2. tura

Koliko građani Požege i Užica učestvuju u kulturnom životu zajednice? Ima li na kulturnoj sceni mesta za njihove potrebe i prohteve? U ustanovama kulture ili van njih? Kako misle da kulturna scena u gradu treba da izgleda? Šta im nedostaje? Šta bi promenili? Kako? Znaju li ljude koji misle slično? Jesu li se povezali sa njima?

Subota 22. april 2017. u 17 sati - UŽICE Gradski trg
Nedelja 23. april 2017. u 12 sati ​- POŽEGA Plato ispred Narodne biblioteke Požega ​Kralja Aleksandra 8

U okviru Karavana otvaramo nove teme u gradovima Zapadne Srbije u kojima deluju organizacije, inicijative i kolektivi nezavisne scene. Umetnobilom u subotu dolazimo u Užice, a u nedelju idemo u Požegu. Zajedno sa festivalom Na pola puta, Forcom, Filmartom, i ostalim sagovornicima, pričaćemo o mogućnostima razvoja lokalne scene, a posebno o participaciji mladih u kulturnom životu zajednice.

Pitanja mogu postaviti svi, a odgovore trazimo skupa.

„Sređivanje dvorišta“ je dijaloška platforma Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) o pitanjima koja su važna za delovanje organizacija i inicijativa civilnog društva u kulturi, a usmerena su na preispitivanje i artikulaciju njihove zajedničke pozicije u odnosu na javne politike, kao i aktivnije delovanje šireg opsega.

https://sredjivanjedvorista.wordpress.com/

Karavan Sređivanje dvorišta realizuje se u okviru programa koji sprovodi Trag fondacija - Demokratija, to sam ja.

Нема коментара:

Постави коментар