25. 8. 2016.

Rajko Grlić, Srđan Penezić, Miloš Radovic i Oton Bacar na Festivalu u Montréalu

Autor priloga: Dženana Mujadžić, Pariz

Devedesettro minutni igrani film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske /The Constitution/ će imati svjetsku premijeru na "The World Film Festivalu" u Montréalu koji predstavlja svoje jubilarno, 40 izdanje od 25 kolovoza do 5 rujna. Biće na glavnom natjecateljskom programu između 22 ostvarenja 3 rujna u 11h i 30' i 21h 30' i dan kasnije u 15h50'.
Posebna priča o neobičnim susjedima iz iste zgrade što se ne podnose radi različitog imovinskog stanja, nacionalnosti, vjere i seksualnih navika se dopala organizatorima jedinog sjeveroammeričkog natjecateljskog festivala, A kategorije.

Glavnu ulogu tumači srbijanski glumac Nebojša Glogovac kome je uloga umirovljenog profesora, deklariranog homoseksualca i travestija, najslozenija u filmskoj karijeri. Ostale susjede sto se nikada ne bi upoznali niti razgovarali da nije bilo zajednicke neserece, sto ih je uputila jedne na druge i priblizila, uvjetujuci da napokon otkriju da su ljudska bica, izmedju ostalih tumace : Dejan Acimovic, Ksenija Marinkovic, Bozidar Smiljanic, Mladen Hern.
Scenario su napisali reditelj Grlić i Ante Tomić, a u rujnu će ga u obliku knige objaviti zagrebacki izdavač "Hena- com".Producent ostvarenja je Ivan Malocar i "Interfilm".

Selekcija "Medjunarodnih prvih fikcija" predstavlja 98 minutno ostvarenje Srđje Penezica, Uzicanina iz Amerike, pod nazivom "Dobrica" isto kao i film Albanca Drena Zherke, od 93 minute pod nazivom "Odijek".

Miloš Radović je odabran pokazati svoj 85 minutni film "Dnevnik Mašinovođe" u programu "Pogledi na svjetski film" a Slovenac Oton Bacar sa kratkometraznim 13 minutnim djelom bez dijaloga pod nazivom "Motus", ucestvuje u "Svjetskoj selekciji kratkih filmova".

Нема коментара:

Постави коментар