26. 8. 2016.

Premijerna projekcija filmova 11. MSFK "Interakcija 2016" i dodela sertifikata učesnicima masterklasa "Interdoc 2016"


Nezavisni filmski centar „Filmart" Vas poziva na premijernu projekciju dokumentarnih filmova snimljenih tokom 11. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2016“, koja će biti održana ​u utorak 30. avgusta 2016. godine u 21h, u Velikoj Sali Doma omladine Beograda.

Nakon premijere filmova, učesnicima kampa "Interakcija 2016" i ovogodišnjeg masterklasa "Interdoc 2016" biće uručeni sertifikati.

O filmovima snimljenim tokom kampa "Interakcija 2016":

Tema ovogodišnjeg kampa, ​"​Priče iz muzeja​"​, bila je inspirativna za učesnike kampa "Interakcija 2016", pa su na teritoriji ​tri grada zapadne Srbije nastala tri zanimljiva dokumentarca. U produkciji filmova učestvovalo je 15 studenata produkcije, režije, kamere, montaže i dizajna zvuka iz 12 zemalja, pod supervizijom profesora Dragana Elčića. Producent filmova, Nezavisni filmski centar "Filmart" iz Požege, realizovao je kamp "Interakcija 2016" uz podršku genralnih pokrovitelja - Ministarstva kulture i informisanja RS, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka i Grada Užica, kao i Erste Banke i brojnih sponzora i partnera.

15 učesnika kampa bili su podeljeni u 3 ekipe koje su prvoj fazi, tokom snimanja, boravile u Ivanjici, Užicu i Čačku.

Ekipa koja je boravila u Ivanjici, a koju je predvodila rediteljka Ana Korž iz Ukrajine, kroz priču o poslastičaru, kovaču i ženi koja više od 45 godina na mlade prenosi tradiciju, pokušaće da prikaže kako vreme menja ljude, kako se rađamo, menjamo i umiremo. Čačanska ekipa i reditelj Pavel Ruzijak, student režije iz Češke, snimili su dokumentarac o rimskim termama, koje su smeštene u samom centru Čačka i predstavljaju jedno od najstarijih arheoloških nalazišta na području ovog grada. Rediteljka Antonija Milčeva iz Bugarske, sa svojom ekipom, u Užicu, snimila je dokumentarac o čuvaru Narodnog muzeja Užice, koji je pasionirani kolekcionar starih radio aparata, već više od 20 godina.


Нема коментара:

Постави коментар