5. 5. 2016.

[O3ONE] NAJAVA IZLOžBE :: Izložba street art umetnika "Gaženje" :: Od 5. do 11. maja 2016. :: Svečano zatvaranje 11. maja u 20 časova

"Gazenje" Od 5. do 11. maja 2016.
Izlozba street art umetnika
Svečano zatvaranje 11. maja u 20 časova

Peta u nizu izlozbi sa zajednickim naslovom „Scena“ u orgaizaciji „Street Smart“ kolektiva iz Beograda, odigrace se u galeriji „O3one“ od 5. do 11. maja, pod podnaslovom „Gaženje“. Izložba će okupiti najbolje ulicne umetnice i umetnike sa domace scene, a galerija ce se tokom stvaranja izlozbe transformisati u svojevrstan urbani prostor u kome ulični umetnici inače stvaraju.

Izraz „gazenje“ jeste kolokvijalni izraz koji koriste ulicni umetnici i odnosi se cin kada preko vec postojeceg rada iscrta nesto novo – to je, moglo bi se reci, prirodan proces na ulici. Ponekad se „gazi“ zbog nedostatka prostora, ponekad zbog rivaliteta, a katkad mozda i iz ciste potrebe za unistavanjem. Ali „gazenje“ simbolizuje mnogo vise od toga.

Koncept izložbe je osmišljen sa idejom da pozove sugrađanke i sugrađane da učestvuju u „Gaženju“, da se uključe u kreativno-aktivisticki proces umetnica i umetnika koji ce stvarati u galeriji „O3one“ svakog dana trajanja izložbe od 12-20:30 h.

Нема коментара:

Постави коментар