5. 7. 2011.

Predstavljanje časopisa REPUBLIKA

::: BEOGRAD :::
Predstavljanje časopisa REPUBLIKA

Učitelj neznalica i njegovi komiteti

CZKD, Birčaninova 21

Sreda 06. 06. 2011, 19:00



Učitelj neznalica i njegovi komiteti pozivaju vas na predstavljanje časopisa REPUBLIKA.

Tokom bezmalo četvrt veka, uprkos brojnim teškoćama finansijske i političke prirode, svojim analitičko-kritičkim pristupom društvenim pojavama, časopis „Republika“ postao je prepoznatljiv i jedinstven na našim prostorima. Nastao iz uverenja jednog broja intelektualaca sa čitavog prostora nekadašnje Jugoslavije da ideje, reči, vrednosti i načela imaju izvesnu moć u društvenim zbivanjima, ovaj list se od 1989. godine do danas zalagao za građansko samooslobađanje, pravo na život i rad, slobodu mišljenja i javnog delanja, za individualne i kolektivne slobode, a protiv stihije rata, mržnje i nasilja u ma kom vidu.

Ideja o slobodi kao temeljnoj čovekovoj vrednosti u značenju samoodređenja i samooslobađanja, uz kritički odnos prema svim ideologijama rigidnog determinizma i oktroisane slobode, neprekidno je prisutna na stranicama ovog lista. To je smisao postojanja „Republike“, to je fundament njene uređivačke politike koju su osmislili i vodili svi njeni glavni urednici redom od Milorada Pupovca, Srđana Dvornika, Ljubiše Rajića, Nebojše Popova pa do današnjeg glavnog i odgovornog urednika Zlatoja Martinova.

Republika izlazi mesečno, distribuira se na celom prostoru Srbije, a odnedavno je i u prodajnoj mreži Bosne i Hercegovine (Federacija i Republika Srpska). Ima i značajan broj pretplatnika na čitavom prostoru nekadašnje SFRJ i u inostranstvu.

U prezentaciji učestvuju:

Zlatoje Martinov, glavni i odgovorni urednik

Mirko Đorđević, sociolog religije i član uredništva

Jelena Veljić, članica uredništva

Нема коментара:

Постави коментар