22.07.2011.

Bogataši sletali u Tivat u pozlaćenim avionima

::: TIVAT :::
Najveća žurka koja je ove godine viđena u ovom delu Mediterana dovela je u nekadašnju pomorsku bau u Tivtu svetski džet-set. Privatni avioni su se danima spuštali na Tivatski aerodrom, dok je slavljenik Natanijel Rotšild, predsednik investicionog fonda vrednog 22 milijarde dolara, za svoju rođendansku žurku u ekstravagantnoj marini za megajahte “Porto Montenegro” navodno potrošio milion evra.
Među avionima koji su sleteli u Tivat bio i jedan privatni “boing 737” sa Bliskog istoka.
“Ima zlatnu opremu i pripada jednom arapskom šeiku”, kaže Filip Soković (26), koji radi na aerodromu. “
Toliko je veliki da nije mogao da ostane na pisti, već su morali da ga premeste u Dubrovnik. Ludo bogati ljudi!
Na trodnevnoj žurki u marini su se okupila mnoga poznata imena kako iz sveta biznisa, tako i iz sveta mode, politike i finansija, a među gostima su se našli ruski oligarsi Roman Abramovič, Oleg Deripaska, vozač Formule 1 Edi Džordan, supermodel Saša Volkova, bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović i njegov naslednik Igor Lukšić, te mnogi drugi.
Đukanović je uživao u društvu slavljenika Natanijela Rotšilda i Pitera Munka, vlasnika jedne od najvećih svetskih korporacija za eksploataciju uglja, ali i jednog od najvećih investitora “Porto Montenegra”.
Žurka je početa još u petak kada je nezvanično i otvoren “Porto Montenegro”, koji je za ovu priliku poprimio izgled Čelsija na moru.
Više od 300 gostiju došlo je na “Disko veče” pored ogromnog bazena, gde su tekli potoci najfinijeg šampanjca, raznih koktela, jela se domaća pršuta, smokve i riba iz Jadrana, a navodno je u tri dana ludih zabava potrošeno gotovo pet tona hrane i pića.
Natanijel Rotšild je zatim održao zdravicu i zahvalio svojim gostima, nakon čega je počela luda žurka uz muziku britanskih di-džejeva koji su goste držali na podijumu sve do pet ujutru.
Više od 300 gostiju došlo je na “Disko veče” pored ogromnog bazena
Veruje se da je jedan od kraljevskih gostiju bio kralj Kgosi Leuro Molotego, suveren kraljevine Bafokeng, polu-autonomne južnoafričke plemenske oblasti bogate platinom - još jedan od Rotštildovih kontakata zasnovanih na njegovom interesovanju za rudna blaga.


Tu je bila i najbogatija egipatska porodica, Savirijevi, u izviđanju terena, s obzirom na činjenicu da na drugoj strani Kotorskog zaliva, jedne od najvećih luka na obali Jadranskog mora, grade marinu i hotelski kompleks vredne milijardu dolara.

Nekoliko dana pred početak zabave tivatski aerodrom bio je preplavljen privatnim avionima kojima su stizali uvaženi gosti, dok su u luku stizale neke od najskupljih megajahti, a najveća među njima, jahta “K”, pripada ruskom tajkunu Olegu Deripaski i košta oko 85 miliona evra. Velika žurka priređena je i drugog dana, i to upravo u delu marine gde je ukotvljena jahta Olega Deripaske, a duž pristaništa su poređane palme, te su gosti imali utisak da su u nekom tropskom raju.
Iako je lista gostiju trebalo da ostane tajna, upravo su luksuzne jahte otkrile ko se sve našao na Rotšildovoj zabavi, ali su gosti ipak dobili nužnu zaštitu te su tako paparaco fotografi uklonjeni ubrzo nakon što su pokušali da fotografišu Lorda Pitera Mendelsona, nekadašnjeg britanskog državnog sekretara.
Svoje mesto među VIP zvanicama našli su i bivši šef “Britiš petroleuma” Toni Hejvord, čileanski kralj bakra Androniko Lukšić, poreklom sa Hvara, princ Farhad Farman Farmaijan iz kajanske dinastije koja je 130 godina vladala Iranom, Jan Haman, direktor „Morgan Kazanove” i jedan od vodećih arhitekata u Evropi, koji se dovodi u vezu sa supermodelom Kejt Mos, i jedan od najbogatijih Poljaka Jan Kolžak.

KO SU BOGATAŠI KOJI SU BILI NA ŽURCI
Natanijel Rotšild
Bankar i investitor, naslednik čuvene porodice Rotšild, njegova kompanija “JNR Limited” uglavnom je fokusirana na investicije na polju novih metala i ruda.
Oleg Deripaska
Ruski “kralj aluminijuma” važi za jednog od najbogatijih svetskih biznismena, neto vrednost njegove kompanije “Basic Element” procenjena je na 16,8 milijardi dolara.

Lord Piter Mendelson
Istaknuti član Laburističke partije u periodu 2009. do 2010. bio je i državni sekretar Ujedinjenog Kraljevstva, a jedno vreme radio je i kao evropski komesar.
Roman Abramovič
Ruski naftaš i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi sa bogatstvom od 13,4 milijarde dolara nalazi se na 53. mestu “Forbsove” liste najbogatijih ljudi na svetu.

Tamara Melon
Modna dizajnerka, jedan od osnivača prestižnog modnog brenda “Džimi Ču”, takođe je član Saveta preduzetnika, koji tesno sarađuju sa britanskom Konzervativnom partijom.
Piter Munk
Kanadski biznismen, predsednik kompanije “Barik Gold”, u čijem vlasništvu je najveći broj rudnika zlata na svetu, jedan od vasnika “Porto Montenegro”.

Tri miliona evra za apartman
Da je “Porto Montenegro” zaista namenjen samo onima sa najdubljim džepom govori i cena od preko tri miliona dolara po apartmanu. Ako se kupuje, naravno.
Šuška se da je i najbolji srpski teniser Novak Đoković nedavno pazario jedan apartman sa pogledom na marinu u “Porto Montenegru”, te da je porodična jahta Đokovića stalno ukotvljena u marini.
Milo Đukanović je dao zeleno svetlo za ovaj projekt pre nekoliko godina, kada je u helikopteru ovu oblast nadletao sa Piterom Mankom, milijarderom koji se nalazi na čelu jedne od najvećih kompanija koje trguju zlatom i većinskim investitorom u marini.
(izvor ---- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар