31.07.2011.

Filmu "Šišanje" nagrada u Sloveniji

Festival filma i vina "Grossmann"

Film "Šišanje" u režiji Stevana Filipovića, dobitnik je specijalnog priznanja "Hudi maček" na upravo završenom Festivalu filma i vina" Grossmann" u Ljutomeru, Slovenija.
Još jedno priznanje mladom reditelju Stevani Filipoviću
Žiri u sastavu: Filip Bergson (filmski kritičar lista "Empajer"), Dinko Tucaković (direktor Jugoslovenske kinoteke) i Lars Nilsen (Festival fantastike u Ostinu, Teksas) odlučio je da filmu "Šišanje" dodeli nagradu za hrabrost i autorski integritet.
Nagradu je primio reditelj i scenarista Stevan Filipović, a svečanosti su prisustvovali i direktor fotografije Mihajlo Savić i autor specijalnih efekata Sendi Kumalakanta.
"Već drugi put u Ljutomeru na Grossmann festivalu dobijamo nagradu, prošli put sa ''Šejtanovim ratnikom'', a sada sa ''Šišanjem''. Ova nagrada je veliko priznanje celoj ekipi za hrabrost i upornost koju su pokazali u protekle 4 godine, kada je počeo rad na ovom filmu. Posebna čast i zadovoljstvo mi je da sam nagradu dobio istovremeno sa glumačkom legendom Ser Kristoferom Lijem.'', rekao je reditelj Stevan Filipović posle dodele nagrada.

Na svečanosti održanoj u bioskopu u Ljutomeru nagradu za životno delo "Stari hudi maček" primili su glumac Ser Kristofer Li i filmski producent i reditelj Menahajm Golan, koje su publika i prisutni filmski stvaraoci pozdravili ovacijama.
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар