13. 8. 2018.

Poznat filmski program ovogodišnjih „Filmskih susreta“ u Nišu


„Filmski susreti“, festival glumačkih ostvarenja u Nišu, ove godine odvijaće se od 25. do 31. avgusta, a publika i gosti će moći da pogledaju i par premijernih filmova srpskih i regionalnih autora.
Festival će, kao i prethodnih godina, ponuditi i niz vanfilmskih i dodatnih sadržaja, a što se samih filmova tiče, nakon svečanog otvaranja i dodele nagrade „Pavle Vujisić“ kao prvi film na programu (u subotu, 25. avgusta) ovogodišnjeg izdanja festivala i velika premijera,  biće prikazan film Južni vetar Miloša Avramovića.
Premijerno u Srbiji biće prikazano i ostvarenje Granice, kiše Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, film nastao kao koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije. U konkurenciji za nagrade su još i filmovi: Izgrednici Dejana Zečevića, Prokleti pas Dragana Pešikana, Meso Saše Hajdukovića, Agape Branka Schmidta, Patuljci sa naslovnih strana Milorada Milinkovića, Ederlezi Rising Lazara Bodrože, Zlogonje Raška Miljkovića, O bubicama i herojima Petra Pašića, Žaba Elmira Jukića, Comic Sans Nevija Marasovića.

Za poslednji dan festivala, 31. avgust, osim svečanog zatvaranja i dodele festivalskih odličja, planirana je i projekcija prve dve epizode serije Koreni, nastale po istoimenoj prozi Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića. Biće prikazana i dva dokumerntarna ostvarenja – Život je mjuzikl, o niškom glumcu Desimiru  Stanojeviću, i Neprilagođeni filmski grof, o reditelju Milu Đukanoviću.

Нема коментара:

Постави коментар