14. 1. 2016.

Konkurs Rukopisi 39

Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 39. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije – „Rukopisi 39“.

Konkurs će biti otvoren do 20. februara 2016. godine, a pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših republika Jugoslavije i jezicima nacionalnih manjina.
Treba poslati 3 pesme i / ili 3 priče; pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (do 7.000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i e-mailom (u fajlu sa radovima!) na: Dom omladine, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (s naznakom ,,za Rukopise 39”) ili na mejl: zbornikrukopisi@gmail.com. Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom. Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova.

Zbornik ,,Rukopisi 39″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a krajem maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju, primerci će biti poslati poštom.



Нема коментара:

Постави коментар