12. 6. 2014.

Ponovo radi ulični bioskop

 Uživati u starim dobrim klasicima pod vedrim nebom jedna je od boljih preporuka za sve one koji će vrele noći provesti u Beogradu. Besplatni „Filmstrit - Letnji bioskop“, uz podršku Amstela, očekuje posetioce na 15 lokacija u gradu, a četvrti ulični kino biće otvoren u petak projekcijom filma „Veliki Getsbi“ u Studentskom parku.


Program za jun
13. petak Veliki Getsbi Studentski park
18. sreda Neki to vole vruće Cvetni trg
20. petak Neka druga žena Parobrod
22. nedelja Lion king Tašmajdan
23. ponedeljak 2001. Odiseja u svemiru Savsko pristanište
25. sreda Das leben der anderen Okretnica Crveni krst
29. nedelja Na zapadu ništa novo Skadarlija


 LETO - Ostali smo dužni gledaocima prošle godine, zbog lošeg vremena nismo bili u mogućnosti da prikažemo ovaj originalni film s Robertom Redfordom, pa smo odlučili da ovu godinu započnemo upravo projekcijom „Velikog Getsbija“ - kaže Milan Tavčar u ime „Filmstrita“.
Sigurno je da će Letnji bioskop biti otvoren u velikom stilu, a posetioce samo tokom juna očekuju kultni naslovi poput „Neki to vole vruće“, „Neka druga žena“, „Odiseja u svemiru“ ili „Na zapadu ništa novo“.
- Ostajemo verni ideji, ne želimo da prikazujemo blokbastere, i na programu je više od 40 naslova - neka od najboljih ostvarenja sedme umetnosti. Najmlađi film koji će biti prikazan je iz 1994, a ugostićemo i produkcije iz Indije, Francuske i Nemačke - navodi Tavčar.
Tašmajdanski, Čuburski, park kod Brankovog mosta, Skadarlija i Zemunski kej samo su neke od 15 lokacija koje su ucrtane na mapi ovogodišnjeg letnjeg bioskopa.
- Odabrali smo lokacije na osnovu iskustva od ranijih godina, one koje su se pokazale kao omiljene za gledanje filmova pod vedrim nebom - dodaje sagovornik.
Poseban program biće održan na Kalemegdanu povodom obeležavanja Prvog svetskog rata i tada će biti prikazan film „Marš na Drinu“ i priređen mini-koncert.
- Stendap komediju i bend imali smo prošle godine kao uvod u filmske projekcije, a ove nas očekuju dve pozorišne predstave i neka zasad ostane iznenađenje koji će to komadi biti izvedeni - kaže Tavčar.
Na repertoaru „Filmstrita“ naći će se i filmovi za decu, a biće obeleženo i 75 godina od prvog prikazivanja „Čarobnjaka iz Oza“ upravo projekcijom tog kultnog ostvarenja.
„Filmstrit“ organizuju udruženje „Nova ideja“ i UK „Parobrod“, a partner je američka ambasada.

(izvor - 24 sata)

Нема коментара:

Постави коментар