15. 4. 2014.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE O KAŠNJENJU UPLATA ZA DOPRINOSE SAMOSTALNIM UMETNICIMA I POSLEDICAMA NEODGOVORNOG PONAŠANJA LOKALNIH SAMOUPRAVA

Povodom alarmantne i neprihvatljive situacije u kojoj su se našli svi samostalni umetnici, Srpsko književno društvo će održati konferenciju za medije u utorak 15. aprila u 12 časova u prostorijama društva u Francuskoj 7.
Mesec april je već dobro odmakao, a na račune reprezentativnih umetničkih udruženja još uvek nisu uplaćena sredstva za podmirivanje doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje samostalnih umetnika. I dok lokalne samouprave, i dalje, uporno, ne izvršavaju svoje zakonske obaveze na adrese mnogih samostalnih umetnika stižu poreske opomene. Na konferenciji za štampu želimo još jednom da ukažemo na apsurdnu situaciju u kojoj država za neispunjavanje svojih zakonskih obaveza kažnjava one prema kojima te obaveze ne izvršava.
O konkretnim primerima govoriće istaknuti članovi Srpskog književnog društva Jelena Lengold, Ivan Radosavljević i Dejan Simonović, a predsednik Upravnog odbora SKD-a, Vule Žurić, upoznaće predstavnike medija sa aktuelnim stanjem u vezi sa ovom problematikom i sa ostalim aktuelnostima koje se tiču rada Srpskog književnog društva.

Нема коментара:

Постави коментар