30. 12. 2013.

Skandal na Pravnom fakultetu u Beogradu: Studenti ismejali ministra Radulovića, umalo tuča


Debata na Pravnom fakultetu u Beogradu koja je održana večeras na temu Zakona o radu, umalo se pretvorila u tuču: tokom izlaganja ministra privrede Saše Radulovića, studenti su glasno negodovali i smejali se njegovim konstatacijama, uz opaske da zakon neće proći, a nakon što su upozoreni na ponašanje, umalo su se sukobili sa učesnicima tribine.
Studenti ali i predstavnici raznih sindikata, između ostalih i Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada, glasno su negodovali na objašnjenja ministra Radulovića, a aplauzima pružali podršku onima koji su jasno izrazili svoje stavove protiv ovakvog zakona o radu, naviodeći da će on štititi samo poslodavce i dati im legalnu mogućnost da daju otkaze i niske plate, kao i da ponižavaju radnike.
Do incidenta je došlo kada je novinarka "Blica" ugrabila priliku da postavi pitanje Raduloviću, a jedna od organizatora tribine ustao i upozorio prisutne na ponašanje, čime je izazvao masu, te je došlo do incidenta, koji se umalo pretvorio u tuču.
Ministar Radulović je, zajedno sa ostalim učesnicima debate, iskoristio "gužvu" da  ode sa Pravnog fakulteta, izbegavajući da odgovori na pitanje.
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар