6. 9. 2013.

POŽELI ŽELJU / Ana Banduka i Ksenija Jovišević


Galerija Treći Beograd
Otvaranje u subotu 7. septembra u 19h


Treći Beograd organizuje Savamala ArtSample mesečne razgovore pri projektu Urbani inkubator: Beograd, koji su osmišljeni kao deo strategije za afirmaciju kvalitetnih mladih umetnika. Ana Banduka i Ksenija Jovišević su u okviru prvog takvog razgovora imale prilike da se predstave kontekstualizacijom svojih radova kroz uticaje, te i prodiskutuju iste sa publikom.

Umetnicima koji učestvuju u razgovorima se takođe pruža prilika da na razgovor odgovore izložbom u Galeriji Trećeg Beograda. Tako su Ana Banduka i Ksenija Jovišević upravo i koncipirale izložbu pod nazivom ‘Poželi želju’. Ovim putem vas pozivamo na svečano otvaranje iste u subotu 7. septembra u Galeriji Trećeg Beograda na Dunavu, sa početkom u 19h.

O IZLOŽBI

Većina naših verovanja o stvarnom svetu nije istinita. Određeni smo čulnom spoznajom, socijalnom sredinom, te i ograničeni predrasudama. Religijske, moralne, estetske norme nasleđene su, preuzete učenjem i vaspitanjem. Verujemo da je stvarno samo ono što možemo da prepoznamo, vidimo, dodirnemo i razumemo.

Dalje, vreme je privid. Univerzum je beskrajan. A nebo; nebo je svih boja osim plave. Granice postoje isključivo u našoj percepciji. Postavljene su u momentu u kom smo poverovali da je nešto nemoguće, da ne možemo, da nećemo nikada. A naša ubeđenja, bila tačna ili netačna, kreiraju naš pogled na svet. Tajna je u osećanju. Svaka misao je uzrok, sve ostao samo je posledica. Mišljenje određuje razumevanje života i odnos prema njemu. Mašta ga čini vrednim življenja.

“Sve što možemo da zamislimo, postoji, a ovaj svet samo je odraz naših maštarija.“ (Henri Dejvid Toro). Izložba ‘Poželi želju’ je jedno takvo maštanje.

Više o Kseniji Jovišević: http://jovisevicksenija.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар